Σας αρέσει το cheesecake αλλά το αποφεύγετε λόγω των θερμίδων και λιπαρών που έχει; Τι θα λέγατε για μια πιο υγιεινή και ελαφριά εκδοχή που μάλιστα δε χρειάζεται ψήσιμο στο φούρνο; Δε σημαίνει βέβαια ότι η συνταγή μας είναι χωρίς θερμίδες, αλλά ότι αποφεύγουμε αρκετά λιπαρά και μειώνουμε σημαντικά τις θερμίδες σε κάθε μερίδα.
Η συνταγή αυτή σερβίρεται ιδανικά σε μικρά μπολάκια μιας και η κρέμα δεν είναι όσο σταθερή είναι η κρέμα ενός cheesecake με κρέμα γάλακτος ή ενός cheesecake που ψήνεται.

Τα παρακάτω υλικά είναι για περίπου 6 μπολάκια με 250 θερμίδες περίπου το μπολάκι.
Υλικά για το cheesecake
- 1 κούπα (ζαχαροπλαστικής) χουρμάδες
- 1 κούπα (ζαχαροπλαστικής) κάσιους ή αμύγδαλα
- λίγο αλατάκι
- 220 γρ τυρί κρέμα light
- 1 κούπα (ζαχαροπλαστικής) στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 1/3 κούπας (ζαχαροπλαστικής) μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- λίγες φρέσκιες φράουλες για στολισμό

Μέθοδος
Για τη βάση
Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή/μιξεράκι τους χουρμάδες και τα κάσιους μαζί και τα θρυμματίζουμε ώστε να μοιάζουν με μεγάλα ψίχουλα. Προσθέτουμε ελάχιστο αλατάκι και επεξεργαζόμαστε για λίγο ακόμα. Στην περίπτωση που οι χουρμάδες μας είναι ξηροί, προσθέτουμε σιγά σιγά 1 – 2 κουταλάκια του γλυκού νερό στο μείγμα για να γίνουν σαν ζύμη.
Μοιράζουμε 1 κουταλιά της σούπας ανά μπολάκι και πιέζουμε καλά το μείγμα με το κουτάλι μας για να δημιουργηθεί η βάση μέσα στο μπολ μας.

Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μεγάλο μπολ ( με ελάχιστο αλατάκι πάλι) και με το μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ωραία απαλή κρέμα.
Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολ μας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα σερβίρουμε.
Για να σερβίρουμε, κόβουμε λίγες φρέσκιες φράουλες και στολίζουμε το κάθε μπολάκι μας.

Προτάσεις
Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τα cheesecake από την προηγούμενη ημέρα, μπορούμε να καλύψουμε με λίγη μεμβράνη τα μπολ και να αφήσουμε τα cheesecake στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Μια εναλλακτική πρόταση για πιο ελαφριά βάση είναι με μούσλι, δημητριακά και λίγο μέλι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.
