Ένα μυρωδάτο κέικ λεμόνι ταιριάζει σίγουρα με το πρωινό μας καφεδάκι ή το απογευματινό μας ζεστό ρόφημα. Όταν δε το κεϊκάκι μας ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και με μόνο τέσσερα υλικά, τότε η απόλαυση είναι διπλή, δεν συμφωνείς;
Υλικά
- 2 αυγά
- 270γρ. ζαχαρούχο γάλα
- ¾ της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Ένα λεμόνι
Μέθοδος
Πλένουμε καλά το λεμόνι. Προτιμούμε ένα λεμόνι με λεπτή φλούδα (όχι κερωμένη) ή, αν χρειαστεί, αφαιρούμε λίγη φλούδα – αν είναι πολύ χοντρή. Κόβουμε το λεμόνι σε κομμάτια και βεβαιωνόμαστε ότι δεν υπάρχουν κουκούτσια ή σκληρά κομμάτια.
Σε ένα μίνι πίμερ ρίχνουμε το λεμόνι και το αλέθουμε μέχρι να γίνει πολτός.
Στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ρευστή ζύμη.
Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα, για να μην κολλήσει το κέικ μας στα τοιχώματα. Ψήνουμε για περίπου 35 με 40 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου σε φούρνο με αέρα.
Αφήνουμε το κέικ λεμόνι να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
Πρόταση
Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γλάσο λεμονιού από πάνω για περισσότερη γεύση. Ανακατεύουμε λίγο χυμό λεμονιού με ζάχαρη άχνη, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό γλάσο.
Οι παραπάνω ποσότητες είναι υπολογισμένες για ένα μικρό μίνι πίμερ. Σε περίπτωση που έχεις μεγαλύτερο επεξεργαστή, μπορείς να αυξήσεις τις ποσότητες ως εξής: 3 αυγά, ένα κεσεδάκι ζαχαρούχο γάλα (400γρ.), μια κούπα αλεύρι και ένα λεμόνι.
Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.