Browsing Category

ΑΛΜΥΡΑ

Λαχταριστό Κις Λορέν

Λαχταριστό Κις Λορέν

Το Κις Λορέν μας έρχεται από τη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Λοραίνης. Ουσιαστικά, είναι μια ανοιχτή τάρτα με αλμυρή γέμιση. Η γέμιση του παραδοσιακού Κις Λορέν περιέχει μόνο κρέμα γάλακτος, αυγά και ζαμπόν ή μπέικον αλλά με τα χρόνια προστέθηκαν κι άλλα υλικά. Η συνταγή για Κις Λορέν που θα μοιραστώ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σπιτική πίτσα: βάση και προτάσεις σερβιρίσματος

Σπιτική πίτσα: βάση και προτάσεις σερβιρίσματος

Κι όμως! Μπορούμε να φτιάξουμε σπιτική πίτσα, εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι μας. Πάμε να δούμε μαζί τα μυστικά για εύκολη πίτσα – το σπίτι θα μοσχομυρίσει ζυμάρι! Υλικά (για μια μεγάλη πίτσα) Μέθοδος Επιλέγουμε το μυρωδικό που θέλουμε να προσθέσουμε στη ζύμη. Ο γλυκάνισος είναι μια διαφορετική επιλογή και…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το ψωμάκι της Άνοιξης

Το ψωμάκι της Άνοιξης

Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι μια από τις αγαπημένες μου. Κι αυτό γιατί ανήκει στην κατηγορία των εύκολων συνταγών που όμως έχουν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Επίσης είναι πολύ ευέλικτη: μπορεί χωρίς πολύ κόπο να μεταμορφωθεί από «Ψωμάκι της Άνοιξης» σε «Καλοκαιρινό ψωμάκι» ή «Ψωμάκι των Χριστουγέννων»… Καταλάβατε τι θέλω να πω. Σηκώστε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πιτάκια με γλυκοπατάτα

Πιτάκια με γλυκοπατάτα

Η γλυκοπατάτα  είναι ένα από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά μια και εκτός των άλλων είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α που δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά την όραση. Σούπερφουντ με λίγα λόγια και μάλιστα από τα πιο νόστιμα. Δύσκολα όμως βρίσκουμε κάποια συνταγή που να έχει γλυκοπατάτα. Η συνταγή που σας έχω…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ορολογία μαγειρικής: Όλα όσα θες να μάθεις

Ορολογία μαγειρικής: Όλα όσα θες να μάθεις

Με τόσα reality shows με θέμα τη μαγειρική που βλέπουμε τελευταία, κοντεύουμε να πάρουμε πτυχίο σεφ! Όσο κι αν παρακολουθούμε, ακούμε ή διαβάζουμε όμως, υπάρχουν μερικοί μαγειρικοί όροι που δεν έχουμε ιδέα τι σημαίνουν! Ας δούμε λοιπόν μαζί τι σημαίνουν ετούτα τα… κινέζικα! Ορολογία μαγειρικής Α λα: Τρόπος παρασκευής και μαγειρέματος. Αλ ντέντε: Στα ιταλικά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια και σάλτσα βασιλικού

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια και σάλτσα βασιλικού

Σήμερα έχω να σας προτείνω μια συνταγή που συνδυάζει δύο από τα πιο αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων. Γιατί ποιος δεν αγαπά μακαρόνια και ποιος δεν αγαπά κεφτεδάκια; Και τα κεφτεδάκια σ’ αυτή τη συνταγή είναι τόσο γευστικά και αρωματικά που θα σας αρέσουν σίγουρα. Όπως καταλάβατε είμαι μεγάλη φαν του συγκεκριμένου πιάτου, είναι ελαφρύ και…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύκολη κοτόσουπα με νούντλς

Εύκολη κοτόσουπα με νούντλς

Αν υπήρχε ένα βασίλειο που οι μόνοι του κάτοικοι θα ήταν σούπες, τότε αναμφισβήτητα η βασίλισσα θα ήταν η κοτόσουπα, μια και είναι η πιο αγαπημένη και συνεπώς η πιο πολυμαγειρεμένη απ’ όλες τις υπόλοιπες σούπες. Γνωρίζατε όμως πως όταν τρώμε κοτόσουπα το σώμα μας παράγει σεροτονίνη, μια ουσία που μας φτιάχνει τη διάθεση; Όχι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πανεύκολα αλμυρά ψωμάκια για μπουφέ

Πανεύκολα αλμυρά ψωμάκια για μπουφέ

Τι πιο υπέροχο από ένα φρεσκοψημένο ψωμάκι που μοσχομυρίζει για να συνοδεύσουν οι καλεσμένοι σου το φαγητό τους στον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ; Και το καλύτερο; Κανείς δεν θα καταλάβει ότι τα ψωμάκια σου πήραν μόνο μερικά λεπτά για να ετοιμαστούν! Υλικά για 6 με 8 ψωμάκια 2 κούπες αλεύρι 2 κουταλιές baking powder 1 κούπα τριμμένο…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Σχεδόν όλες μας έχουμε δοκιμάσει το κλασσικό μοσχαράκι Στρογγανόφ και έχουμε γλείψει τα δάχτυλά μας από τη νοστιμιά του. Πόσες όμως από εμάς έχουμε τολμήσει να το μαγειρέψουμε; Δεν ξέρω τι ακριβώς μας φοβίζει, η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Θα πω πως μάλλον φταίει το όνομα:…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ