Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Τα ζυμαρικά είναι σχεδόν πάντοτε «νικητές» όσον αφορούν στις προτιμήσεις των περισσοτέρων από εμάς. Προσωπικά προτιμώ τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν λιγότερες θερμίδες. Το πιάτο που θα σας προτείνω σήμερα είναι πάντοτε επιτυχημένο, όχι μόνο με ζυμαρικά ολικής και όχι μόνο με βίδες. Εύκολο, χορτοφαγικό, πολύ νόστιμο και αρκετά διαφορετικό σε γεύση. Και όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς όταν το δοκιμάσετε, με πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Τη συνταγή για βίδες με σάλτσα πιπεριάς θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα λοιπόν, ελπίζω να σας αρέσει.

Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Βίδες με σάλτσα πιπεριάς

(4 μερίδες, περίπου 350 θερμίδες η μερίδα)

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι (κατά προτίμηση λευκό)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 300 γραμμάρια ζυμαρικά βίδες (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
  • ¼ της κούπας (περίπου 30 γραμμάρια) καθαρισμένα φιστίκια Αιγίνης
  • ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι
Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Μέθοδος

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ξύδι και λίγο αλατάκι.

Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις πιπεριές σε φέτες.

Προσθέτουμε τις πιπεριές στο μείγμα του κρεμμυδιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Βράζουμε τις βίδες ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και κρατάμε μια κούπα από το νερό τους.

Στο μπλέντερ, ρίχνουμε τα φιστίκια Αιγίνης και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.

Τα βάζουμε στην άκρη.

Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Και πάλι στο μπλέντερ, βάζουμε την παρμεζάνα, το μείγμα πιπεριάς, 3-4 κουταλιές της σούπας από το  νερό των ζυμαρικών και λίγο πιπεράκι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πολτοποιηθούν ομοιόμορφα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνουμε τις βίδες, προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς και τα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγες κουταλιές ακόμα από το νερό των ζυμαρικών, έτσι ώστε η σάλτσα μας να είναι αρκετά αραιή (αρκετά παχύρευστη όμως) ώστε να καλύψει τις βίδες.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη ακόμα τριμμένη παρμεζάνα.

Ζυμαρικά βίδες με σάλτσα πιπεριάς

Πρόταση

Αν χρησιμοποιήσουμε πράσινες ή κόκκινες πιπεριές, το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό χρωματικά και το πιάτο μας θα έχει μια διαφορετική αλλά εξίσου υπέροχη γεύση.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: