Τα κλασσικά πλούσια ζυμαρικά με σάλτσα τυριού μας έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Πρόκειται για ένα χορταστικό πιάτο που… λατρεύουν τα παιδιά!
Υλικά
- 300γρ. ζυμαρικά (κατά προτίμηση κοφτά ή βίδες) βρασμένα
- 100γρ. βούτυρο
- 80γρ. αλεύρι
- 400γρ. τριμμένο τυρί (τσένταρ ή μιξ)
- 900γρ. γάλα χλιαρό
- 1 κ.τ.γ. τριμμένο σκόρδο
- Φρέσκο ή αποξηραμένο μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος
Λιώνουμε το βούτυρο μέσα στην κατσαρόλα (δυνατή φωτιά) μαζί με το σκόρδο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κι ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι βούτυρο και αλεύρι να γίνουν μια μάζα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ενώ ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν υγρή μπεσαμέλ.
Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα τυριά – εξακολουθούμε να ανακατεύουμε όλη την ώρα.
Τελειώνουμε με άφθονο μαϊντανό, πιπέρι και – αν χρειάζεται – αλάτι.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη και έχει πήξει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να καλύψει όλα τα ζυμαρικά.
Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.