Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Σχεδόν όλες μας έχουμε δοκιμάσει το κλασσικό μοσχαράκι Στρογγανόφ και έχουμε γλείψει τα δάχτυλά μας από τη νοστιμιά του. Πόσες όμως από εμάς έχουμε τολμήσει να το μαγειρέψουμε; Δεν ξέρω τι ακριβώς μας φοβίζει, η αλήθεια όμως είναι πως πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Θα πω πως μάλλον φταίει το όνομα: πόσο συχνά μαγειρεύουμε κάτι που έχει επώνυμο και μάλιστα απευθείας από τη Ρωσία;

Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ σας έχω λοιπόν για σήμερα, μια απλή συνταγούλα που ετοιμάζεται σε λίγα μόλις λεπτά και κάνει το τραπέζι μας γιορτινό κάθε φορά που τη σερβίρουμε. Τι λέτε; Θα τη δοκιμάσετε;

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

(4 μερίδες, περίπου 400 θερμίδες η μερίδα)

Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια ολόκληρα
  • 250 γραμμάρια αγκινάρες (καρδιές)
  • 4 μεσαία κρεμμυδάκια (κατά προτίμηση χωρίς πολύ έντονη γεύση – τύπου shallot)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ κούπα στραγγιστό γιαούρτι
  • φρέσκο μαϊντανό (για γαρνίρισμα)

Μέθοδος

Κόβουμε το μοσχαράκι σε λεπτές, οριζόντιες φέτες.

Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα (ή ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι) και ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι το βούτυρο να λιώσει.

Ρίχνουμε τις φέτες μοσχαριού στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το κρέας να πάρει χρώμα (όχι όμως να ξεροψηθεί).

Ζουμερό μοσχαράκι Στρογγανόφ

Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση και τα κρεμμυδάκια και τις αγκινάρες στα τέσσερα.

Αφού έχουμε βγάλει το μοσχαράκι από τη φωτιά, στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα (αλλά να είναι ακόμα τρυφερά).

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρέας στο μείγμα λαχανικών.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το γιαούρτι στο κρέας και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ελαφρά και βγάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε ζεστό.

Πρόταση

Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ρύζι.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: