Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα οργανωμένο σπίτι

Όλες μας έχουμε ακουστά για τη «Λίστα της Νέας Χρονιάς»! Πρόκειται για μια σειρά αποφάσεων που σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε πιστά τη νέα χρονιά που έρχεται. Τι κι αν τελικά δεν καταφέρνουμε να πραγματοποιήσουμε σχεδόν τίποτα από αυτά που βρίσκονται στη λίστα μας; Η αλήθεια είναι πως το νέο ξεκίνημα μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για όμορφα πράγματα, καινούργιες συνήθειες ή μεγάλες αποφάσεις. Ένα από τα πράγματα που συναντάμε συχνά στην παραπάνω λίστα είναι «Να είναι το σπίτι μου πιο οργανωμένο και καθαρό»! Και η αλήθεια είναι ότι μπορούμε πολύ εύκολα να το κάνουμε πραγματικότητα. Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε λοιπόν για να έχουμε ένα πιο οργανωμένο σπίτι τη νέα χρονιά που έρχεται;

#1 – Το οργανωμένο σπίτι είναι και πιο καθαρό

Ναι, είναι αλήθεια! Ένα σπίτι οργανωμένο σωστά μπορεί να καθαριστεί πολύ πιο εύκολα και γρήγορα, αφού κάθε αντικείμενο έχει τη θέση του και δεν χρειάζεται να προηγηθούν ώρες τακτοποίησης πριν την καθαριότητα. Φροντίζουμε λοιπόν να τοποθετούμε κάθε πράγμα στο σπιτάκι του!

Διάβασε περισσότερα tips οργάνωσης σπιτιού εδώ.

#2 – Ρουτίνα ή πρόγραμμα καθαριότητας

Αν ορίσουμε μια ώρα (ή δύο ή τρεις, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα χρόνου που έχουμε) την εβδομάδα για το καθάρισμα του σπιτιού, θα διαπιστώσουμε ότι θα παραμείνουμε τυπικές σε τούτη την υποχρέωσή μας. Αρκεί να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους και να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας.

#3 – Λίστα με projects

Ένα μικρό μπλοκ πάνω στον πάγκο της κουζίνας θα μας βοηθήσει να θυμόμαστε όλες εκείνες τις μικροδουλίτσες που πρέπει να κάνουμε, αλλά τείνουμε να ξεχνάμε. Δεν χρειάζεται να γεμίσουμε τη λίστα μας με υποχρεώσεις – αυτό μόνο θα μας αποθαρρύνει! Αρκεί να σημειώνουμε αυτά που πραγματικά θέλουμε να θυμηθούμε ώστε να τα ολοκληρώσουμε άμεσα.

#4 – Ένα δωμάτιο τη φορά

Όταν βέβαια έρθει η Άνοιξη, το πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί να κάνουμε ένα καλό καθάρισμα στο σπίτι για να υποδεχτούμε τις ζεστές μέρες που έρχονται. Η «γενική καθαριότητα» δεν χρειάζεται να ολοκληρώνεται σε μία μέρα απίστευτης κούρασης! Μπορούμε να καθαρίζουμε ανά δωμάτιο ή ανά δουλειά, π.χ. όλα τα χαλιά μαζί, όλες τις κουρτίνες μαζί κ.ο.κ.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα οργανωμένο σπίτι

#6 –Καθαροί πάγκοι

Είναι σημαντικό να κρατάμε τους πάγκους της κουζίνας καθαρούς. Ένα γρήγορο πέρασμα με υγρό και πανί κάθε βράδυ θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την κουζίνα μας καθαρή, χωρίς δυσάρεστες οσμές.

#7 – Καθαριότητα ενώ μαγειρεύουμε

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από μια στοίβα βρώμικα σκεύη μετά το μαγείρεμα. Σκεφτόμαστε πρακτικά, χρησιμοποιούμε το ίδιο σκεύος όπου είναι εφικτό και φροντίζουμε να πλένουμε τα βρώμικα σκεύη όσο μαγειρεύουμε. Μέχρι να βράσει το νερό στην κατσαρόλα, ο νεροχύτης θα είναι άδειος!

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα οργανωμένο σπίτι

#8 – Στρώσιμο κρεβατιού

Ναι, το στρωμένο κρεβάτι μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση όλου του υπνοδωματίου. Μπορούμε να στρώνουμε το κρεβάτι αφού αερίσουμε το δωμάτιο ή μόλις σηκωνόμαστε από το κρεβάτι, αφήνοντας το παράθυρο ανοιχτό. Η εικόνα του τακτοποιημένου κρεβατιού θα μας ωθήσει να κρατήσουμε καθαρό και το υπόλοιπο δωμάτιο.

#9 – Καθαριστικά και σύνεργα καθαριότητας

Είναι σημαντικό να φυλάμε τα καθαριστικά και τα σύνεργα καθαριότητας σε εύκολα προσβάσιμα σημεία και, ιδανικά, στο δωμάτιο που τα χρειαζόμαστε. Άλλωστε, πόσες είναι οι πιθανότητες να χρησιμοποιήσουμε το καθαριστικό λεκάνης, όταν αυτό βρίσκεται στη ντουλάπα έξω στο μπαλκόνι;

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με ένα οργανωμένο σπίτι

#10 – Ένα καλάθι αχρήστων παντού

Ένα μικρό καλαθάκι για σκουπίδια σε κάθε δωμάτιο θα βοηθήσει να διατηρήσουμε το σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο για πολύ περισσότερο χρόνο. Αρκεί να αδειάζουμε τα καλάθια όταν χρειάζεται!

Εσύ πως κρατάς το σπίτι σου τακτοποιημένο και καθαρό; Στείλε μας τις προτάσεις σου στο info@everywoman.gr.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: