Αν και τα μπισκότα δεν είναι το αγαπημένο γλύκισμα των περισσότερων από εμάς (τι ελπίδα μπορεί να έχουν απέναντι σε ένα λαχταριστό παγωτό ή ένα κομμάτι μπακλαβά άλλωστε;), μερικά μπισκότα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Αυτό συμβαίνει και με τα γλυκά, βουτυρένια μπισκότα βανίλια-σοκολάτα των οποίων τη συνταγή θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Είναι πανέμορφα, έχουν εξαιρετικά ευχάριστη γεύση και πλούσιο βουτυρένιο άρωμα. Μια απόλαυση για όλες τις αισθήσεις!
Βουτυρένια μπισκότα βανίλια-σοκολάτα (20 μπισκότα)

Υλικά
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια κόρν φλάουερ
- 200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 25 γραμμάρια κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας γάλα

Μέθοδος
Σ’ ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίζουμε 100 γραμμάρια από το αλεύρι και 50 γραμμάρια από το κορν φλάουερ και τα ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε 100 γραμμάρια από το βούτυρο και 50 γραμμάρια από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 4-5 λεπτά, μέχρι ν’ αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη ζύμη.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά εκτός της βανίλιας.
Αντί για βανίλια, αυτή τη φορά προσθέτουμε το κακάο και το γάλα.
Πλάθουμε και τη σοκολατένια ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε και πάλι στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, απλώνουμε τη ζύμη βανίλιας και την πλάθουμε σε ορθογώνιο σχήμα (περίπου 30εκ x 15εκ).
Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με τη σοκολατένια ζύμη.
Αλείφουμε τη ζύμη βανίλιας με λίγο γάλα, βάζουμε από πάνω τη ζύμη σοκολάτας και την πιέζουμε ελαφρά.

Τυλίγουμε μαζί τις δύο στρώσεις ζύμης σε ρολό, κόβουμε το ρολό σε ροδέλες (1εκ) και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε ελαφρά τα μπισκότα με λίγη ζάχαρη και τα ψήνουμε στους 180οC για 20-22 λεπτά περίπου.

Πρόταση
Αν προσθέσουμε λίγους ψιλοτριμμένους ξηρούς καρπούς στη ζύμη βανίλιας και το ανάλογο χρώμα ζαχαροπλαστικής (π.χ. ψιλοτριμμένα φιστίκια Αιγίνης και πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής) μπορούμε να δώσουμε διαφορετικές γεύσεις στα μπισκότα μας.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.