Βούρτσα μαλλιών: καθάρισμα σε 3 βήματα

Βούρτσα μαλλιών: καθάρισμα σε 3 βήματα

Σήμερα έχω να σας εξομολογηθώ κάτι: μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν καθάριζα ποτέ τη βούρτσα των μαλλιών μου. Απομάκρυνα μόνο τις τρίχες που έβλεπα πάνω της κατά καιρούς και μετά την έβαζα πάλι στο συρτάρι της μέχρι την επόμενη φορά που ήθελα να τη χρησιμοποιήσω. Όταν θεωρούσα ότι ήταν πλέον αρκετά βρώμικη απλώς την αντικαθιστούσα με μια καινούρια. Βέβαια έτσι κατέληγα χωρίς να το καταλάβω να έχω μια βρώμικη βούρτσα για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Η πρώτη φορά που αποφάσισα να καθαρίσω τη βούρτσα μου ήταν όταν βρήκα μια φανταστική βούρτσα που ξεμπέρδευε τα μαλλιά μου εύκολα και γρήγορα χωρίς να τα σπάει και το σπουδαιότερο… ήταν ροζ. Όταν όμως ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσω μετά από μερικούς μήνες βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να την ξαναβρώ. Ούτε καν σε άλλο χρώμα!

Οπότε καταλάβατε… ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου να την καθαρίσω και από τότε το κάνω αρκετά τακτικά (κάθε ένα με δύο μήνες). Τώρα πια κρατάω την ίδια βούρτσα σε άριστη κατάσταση για περισσότερο από δύο χρόνια κι έτσι μπορώ να επενδύω σε βούρτσες καλύτερης ποιότητας.

Άλλωστε η βούρτσα των μαλλιών μας είναι το μαγικό ραβδάκι που μεταμορφώνει την ακατάστατη και μπερδεμένη αφάνα μας σε όμορφα λαμπερά μαλλιά. Πρέπει λοιπόν να τη φροντίζουμε κι εμείς λιγάκι, έτσι δεν είναι;

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας τον τρόπο για να καθαρίσουμε τη βούρτσα των μαλλιών μας σε τρία απλά βήματα.

Βούρτσα μαλλιών: καθάρισμα σε 3 βήματα

Βήμα 1ο

Απομακρύνουμε όσες περισσότερες τρίχες και σκόνες γίνεται, χρησιμοποιώντας μια χτένα. Χτενίζουμε λοιπόν τη βούρτσα μας από κάτω προς τα πάνω με απότομες κινήσεις αφαιρώντας ξεχασμένες τρίχες και αυτό το γκρι μαλλιαρό στρωματάκι που μοιάζει με χνούδι αλλά στην πραγματικότητα είναι σκόνη, λιπαρότητα και υπολείμματα στιλιστικών προϊόντων.

Βήμα 2ο

Γεμίζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό. Πιάνουμε τη βούρτσα από το χερούλι και βουλιάζουμε το πάνω μέρος της (το τμήμα με τα δοντάκια) στο νερό κάνοντας κυκλικές κινήσεις. **Προσοχή: δε βυθίζουμε ολόκληρη τη βούρτσα στο νερό γιατί μπορεί να καταστρέψουμε το «μαξιλαράκι» της ή, αν είναι ξύλινη, ολόκληρη τη βούρτσα.

Αφού έχουμε μουσκέψει τα δοντάκια, βάζουμε λίγο σαμπουάν σε μια οδοντόβουρτσα και τρίβουμε πολύ καλά τη βάση της βούρτσας. Ξεπλένουμε με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή σε ένα μπολ με καθαρό νερό, κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 3ο

Τοποθετούμε την καθαρή μας βούρτσα σε μια στεγνή πετσέτα, με τις τρίχες προς τα κάτω και την αφήνουμε να στεγνώσει ολόκληρο το βράδυ.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: