Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο

Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο

Τι θα λέγατε σήμερα να φτιάξουμε μερικά μυρωδάτα και πολύ βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο; Είναι πολύ εύκολα και ταιριάζουν υπέροχα με καφέ και τσάι, αλλά μπορούμε να τα απολαύσουμε και μόνα τους.

Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 κούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό όχι λιωμένο)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • μια μικρή τσιμπιά αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.

Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και τη βανίλια αν χρησιμοποιήσουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα.

Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο

Με τα χέρια μας δένουμε το μείγμα και σχηματίζουμε μια σφαίρα/δίσκο με τη ζύμη μας για να μας είναι πιο εύκολο μετά να την ανοίξουμε με τον πλάστη. Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά με μια ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα ταψάκια που θα χρησιμοποιήσουμε για να ψήσουμε τα μπισκότα στρώνοντας τα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου ή 160 στον αέρα.

Μόλις βγάλουμε το ζυμάρι από το ψυγείο, το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε πάχος 0,8 με 1 εκατοστό και κόβουμε σχήματα με τις φόρμες για μπισκότα που επιλέξαμε. Για να ανοίξουμε το ζυμάρι μας, θα χρειαστεί να πασπαλίσουμε τον πάγκο ή την επιφάνεια που χρησιμοποιούμε με λίγο αλεύρι, καθώς και τον πλάστη για να μη μας κολλήσει το ζυμάρι.

Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο

Τοποθετούμε τα βουτυρένια μπισκοτάκια μας στα ταψάκια  με απόσταση το ένα μπισκοτάκι από το άλλο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά πριν τα ψήσουμε, για να παγώσει το βούτυρο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.

Η ζύμη αυτή καταψύχεται και μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 3 μήνες στην κατάψυξη. Για να την αποψύξουμε, την μεταφέρουμε στο ψυγείο για 24 ώρες ώστε να ξεπαγώσει. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί το πολύ εώς 3 ημέρες.

Βουτυρένια μπισκοτάκια με κακάο

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: