Βιβλίο: Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε

Παρουσίαση βιβλίου: Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε

Την ημέρα που η Σάρα γνώρισε τον Έντι κατάλαβε πως ήταν το άλλο της μισό. Κι εκείνος το ίδιο. Χωρίς καθυστέρηση, αρχίζουν να ζουν την ιστορία αγάπης του παραμυθιού, αλλά επτά τέλειες μέρες αργότερα η πραγματικότητα χτυπά την πόρτα τους: ένα προγραμματισμένο ταξίδι, κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις… Ο Έντι υπόσχεται πως θα τηλεφωνήσει από το αεροδρόμιο και η Σάρα φυσικά ξέρει πως θα το κάνει.

Μόνο που κάνει λάθος. Ο Έντι δεν τηλεφωνεί καθόλου εκείνη την ημέρα, ούτε την επόμενη ή την παρεπόμενη. Οι μέρες γίνονται εβδομάδες και η Σάρα ξέρει πως κάτι έχει συμβεί, κάτι κακό, δεν υπάρχει περίπτωση ο Έντι να εξαφανίστηκε έτσι απλά.

Μόνο που όταν τελικά ανακαλύπτει το λόγο πίσω από την εξαφάνιση του Έντι, η Σάρα συνειδητοποιεί πως δεν είναι άλλος από την αλήθεια που παρέλειψαν να μοιραστούν όσο ήταν μαζί.

***

«Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε» ήταν για μένα ένα από τα βιβλία που με κάνουν να στενοχωριέμαι όταν τελειώνουν. Κι όχι επειδή δε μου άρεσε το τέλος, αλλά επειδή ήταν τόσο απολαυστικό όταν το διάβαζα που θα προτιμούσα να κρατούσε περισσότερο. Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία μιας μεγάλης αγάπης που όμως τη σκιάζει ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο. Περιττό να σας πω ότι με κράτησε ξύπνια ως τις τρεις τα ξημερώματα. Ήταν αδύνατο να το αφήσω από τα χέρια μου μέχρι να το τελειώσω.

Αυτό που βρήκα μοναδικό στο συγκεκριμένο βιβλίο, ήταν το γεγονός ότι η ιστορία είχε ένα απρόσμενο βάθος, μια άλλη διάσταση που κρύβονταν πίσω από τις καταστάσεις που περιέγραφε η συγγραφέας. Η ανάγνωση ήταν εύκολη, τα μηνύματα δυνατά και ξεκάθαρα γεμάτα ρομαντισμό, θλίψη και ελπίδα.

Οι ήρωες πραγματικά υπέροχοι: ζεστοί, μοντέρνοι, καθημερινοί, αληθοφανείς και απόλυτα συμπαθητικοί, τους αγάπησα όλους ανεξαιρέτως.

Ένας από τους χαρακτήρες λέει κάποια στιγμή πως κανείς δε σε προειδοποιεί ότι η ζωή εξακολουθεί να είναι πολύπλοκη μετά που έχεις κάνει το «σωστό». Πόσο αλήθεια, ε; Καταλάβατε λοιπόν πως δεν πρόκειται για μια απλή ιστορία, αλλά για ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο που θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κι αυτό σας το υπόσχομαι!

«Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε» της Ρόζι Γουόλς κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: