Βήματα για ένα βασικό μανικιούρ στο σπίτι

βασικό μανικιούρ στο σπίτι

Το τέλειο βασικό μανικιούρ στο σπίτι απαιτεί μία καλή προετοιμασία των χεριών ώστε να βγει καλό και να κρατήσει περισσότερο. Εγώ φροντίζω να ακολουθώ πάντα τα παρακάτω βήματα για να έχω όμορφα και περιποιημένα άκρα καθημερινά:

  1. Καθαρίζω τα νύχια μου με βαμβάκι ποτισμένο σε ασετόν για να φύγει τελείως το προηγούμενο βερνίκι και να απομακρύνω τυχόν λιπαρές κρέμες χεριών (με τις οποίες πασαλείβομαι καθημερινά!).
  2. Πλένω καλά τα χέρια μου και ετοιμάζω τα εργαλεία μου (φέρνω και μια πετσετούλα).
  3. Κόβω τα νύχια μου λίγο πιο μακριά από όσο θέλω ώστε να μπορέσω να τα λιμάρω στο σχήμα που επιθυμώ.
  4. Λιμάρω το κάθε νύχι ώστε να του δώσω το σχήμα που θέλω, προς την ίδια κατεύθυνση πάντα, για να μην το καταστρέψω στην περιοχή λιμαρίσματος.
  5. Αν χρειαστεί, λειαίνω την επιφάνεια του νυχιού με γυαλιστική λίμα (buffer).
  6. Βυθίζω για 5-10 λεπτά το χέρι μου σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό, λίγο σαπούνι και κάποιο έλαιο.
  7. Αφαιρώ τα πετσάκια (όχι τραβώντας τα) με pusher σπρώχνοντάς τα προς τη βάση (που εφάπτεται το νύχι με το δέρμα) ή τα κόβω με ειδικό πενσάκι. Η δυσκολία βρίσκεται πάντα όταν περιποιούμαι το δεξί χέρι, προσέχω ιδιαίτερα καθώς δεν τα καταφέρνω καθόλου με το αριστερό χέρι…
  8. Απλώνω ενυδατικό λαδάκι γύρω από τα νύχια και το αφήνω για 2-3 λεπτά.
  9. Καθαρίζω με βαμβάκι που το έχω βουτήξει σε ασετόν, την επιφάνεια του νυχιού για να απομακρύνω το λαδάκι.
  10. Τελειώνω με βάση και το αγαπημένο μου βερνίκι σε nude απόχρωση.
μανικιούρ στο σπίτι

Η όλη διαδικασία για ένα βασικό μανικιούρ στο σπίτι κρατάει περίπου 20 λεπτά, είναι αρκετά εύκολη αν εξασκηθείς λίγο και θα μείνεις πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα. Απλά χρειάζεται να είσαι λίγο προσεχτική με τα εργαλεία και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής.

Καλή επιτυχία!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά μανικιούρ-πεντικιούρ, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: