Πρέπει να ομολογήσω ότι με το χειμώνα δεν τα πάω και πολύ καλά. Πασχίζω να ζεσταθώ όταν πιάσουν τα κρύα και γι’ αυτό αγαπώ να τρώω ζεστές σούπες όσο πιο συχνά γίνεται. Το πρόβλημα με τις σούπες όμως όπως όλες μας γνωρίζουμε, είναι ότι δεν είναι αρκετά χορταστικές. Με τη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα θα μας λύσω αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια σούπα με γλυκοπατάτα, εύκολη στην παρασκευή της, πολύ νόστιμη και κυρίως πολύ χορταστική!
Βελούδινη σούπα με γλυκοπατάτα
(4 μερίδες, περίπου 290 θερμίδες η μερίδα)
Υλικά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- 1 κιλό γλυκοπατάτες
- 1 ½ κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
- 3 κούπες ζωμός λαχανικών (1 κύβος λαχανικών διαλυμένος σε 3 κούπες νερό)
- πιπέρι
Μέθοδος
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι, τo σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι για περίπου πέντε λεπτά.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις κόβουμε σε κύβους χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε.
Ρίχνουμε τους κύβους γλυκοπατάτας στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα, το ζωμό λαχανικών και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Όταν η σούπα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 25 λεπτά με μισή ώρα – μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν.
Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός ή το εργαλείο πολτοποίησης πατάτας λιώνουμε προσεκτικά το περιεχόμενο της κατσαρόλας ενώ είναι ακόμα ζεστό.
Η σούπα μας πρέπει να έχει την υφή αραιού πουρέ.
Πρόταση
Σερβίρουμε τη σούπα με γλυκοπατάτα με μια κουταλιά γιαούρτι και γαρνίρουμε με λίγους σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.