Vegan brownies με σοκολάτα

Vegan brownies με σοκολάτα

Μια αγαπημένη σοκολατένια συνταγή είναι τα brownies. Αυτό το μήνα επιλέγουμε να φτιάξουμε μια αγαπημένη συνταγή για brownies με σοκολάτα, που μάλιστα δεν περιέχουν καθόλου ζωικά συστατικά – ώστε να μπορέσουν να τα απολαύσουν και οι vegetarian και vegan φίλες μας – αλλά και οι φίλες μας που νηστεύουν.

Vegan brownies με σοκολάτα

Υλικά

  • 200gr μαύρη vegan σοκολάτα
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 150 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 175 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 50 gr σκόνη κακάο
  • 145 gr καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 150 gr γλυκά κόκκινα μούρα, όπως βατόμουρα και φράουλες
Vegan brownies με σοκολάτα

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις ή 160 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Λαδώνουνε και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψάκι περίπου 25-30 εκατοστών. Ιδανικά χρησιμοποιούμε τετράγωνο ταψάκι.

Συγκεντρώνουμε και μετράμε τα υλικά μας.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αλεύρι, αλάτι, κακάο, καφέ και ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε με ένα σύρμα.

Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουνε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.

Ψιλοκόβουμε τα μούρα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 22-25 λεπτά περίπου στη μέση του φούρνου μας.

Τα ιδανικά brownies είναι λίγο τραγανά έξω και πιο μαλακά μέσα. Δε θέλουμε να είναι ωμά μέσα οπότε όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος, αφήνουμε τα brownies στο σβησμένο φούρνο μας με ανοιχτή την πόρτα για περίπου 5 λεπτάκια ακόμα. Μετά τα βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν κόψουμε κομμάτια μιας και τα brownies συνεχίζουν τα «ψήνονται» καθώς κρυώνουν!

Vegan brownies με σοκολάτα

Tips

Ιδανικά επιλέγουμε γλυκά, ζουμερά και ώριμα μούρα για να δώσουμε γλύκα στα brownies μας χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον ζάχαρη.

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα αμυγδάλου με άλλο φυτικό γάλα όπως καρύδας, βρόμης κτλ.

Επιλέγουμε μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας και με υψηλό ποσοστό σε κακάο. Καλό είναι να διαβάσουμε τα συστατικά της σοκολάτας που αγοράζουμε μιας και πολλές μαύρες σοκολάτες μπορεί να περιέχουν γάλα.

Vegan brownies με σοκολάτα

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: