Τραγανά μπισκότα κανέλας

Τραγανά μπισκότα κανέλας

Η πιο εύκολη, απλή και νόστιμη συνταγή είναι εδώ για σένα! Αν αγαπάς την κανέλα και το άρωμα της, μπορείς να φτιάξεις τα πιο τραγανά μπισκότα με 5 μόνο υλικά!

Υλικά

  • 300γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ ζάχαρη
  • 50ml γάλα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κανέλας
  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τραγανά μπισκότα κανέλας

Μέθοδος

Βήμα 1ο: Τοποθετούμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ, και χτυπάμε ώσπου να ασπρίζει το βούτυρο και να αφρατέψουν τα υλικά.

Βήμα 2ο: Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά, ώσπου να ξεκολλάει το ζυμάρι από τα τοιχώματα του μίξερ και από τα χέρια μας.

Βήμα 3ο: Το ζυμάρι θα πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Για να μην ξεραθεί, το τυλίγουμε αεροστεγώς με διαφανή μεμβράνη.

Βήμα 4ο: Μόλις βγάλουμε το ζυμάρι από το ψυγείο, το ανοίγουμε σε πάχος 2-3 εκατοστών, κόβουμε με κούπατ με σχέδια ή με ένα ποτήρι (για στρογγυλά μπισκότα) και τοποθετούμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160° για 20-25 λεπτά.

Tips

  1. Μπορείς να απλώσεις το ζυμάρι σου και έπειτα να το τυλίξεις αεροστεγώς με τη διαφανή μεμβράνη. Έτσι δε θα προλάβει να ζεσταθεί όταν θα το βγάλεις από το ψυγείο.
  2. Τα ζυμάρια που έχουν βούτυρο θα πρέπει να τα βάζεις στο ψυγείο, ώστε να παγώσει το βούτυρο.

Κείμενο: Σία Τσίπουρα
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: