Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις ταξίδι

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις ταξίδι

Ετοιμάζεσαι για μια ολιγοήμερη εκδρομή ή για τις πολυαναμενόμενες διακοπές σου… Τα έχεις προγραμματίσει όλα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Έχεις πακετάρει όλα τα απαραίτητα για την οικογένεια, έχεις καθαρίσει, έχεις πλύνει τα ρούχα… Είσαι επιτέλους έτοιμη! Ή μήπως σου έχει ξεφύγει μια μικρή, αλλά τόσο σημαντική λεπτομέρεια; Ποιο χρειάζεται να είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνεις πριν ξεκινήσεις την εκδρομή σου;

Από προσωπική μου εμπειρία θα σου πω πως είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις τα σκουπίδια πριν φύγεις από το σπίτι για πολλές μέρες. Είτε πρόκειται για αποφάγια ή προϊόντα έτοιμα να λήξουν στο ψυγείο, είτε για την ανακύκλωση, το τελευταίο πράγμα που κάνω πλέον (αφού την… πάτησα) πριν φύγω για κάποιο ταξίδι είναι να απομακρύνω τα σκουπίδια από όλα τα σημεία του σπιτιού. Εννοείται φυσικά ότι όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο σημαντική γίνεται η παραπάνω δραστηριότητα.

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν φύγεις ταξίδι

Ελέγχουμε όλα τα τρόφιμα που βρίσκονται στο ψυγείο – σε τι κατάσταση βρίσκονται, ποια είναι η ημερομηνία λήξης τους κλπ. Πετάμε τα ληγμένα τρόφιμα, τα αποφάγια κ.ο.κ.

Αδειάζουμε τα καλαθάκια στα μπάνια, ψεκάζουμε με αντισηπτικό σπρέι και αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι τους ώστε να αεριστούν αρκετά όσο λείπουμε.

Συγκεντρώνουμε απορρίμματα από το υπόλοιπο σπίτι – συσκευασίες από σνακ των παιδιών, φίλτρα καφέ κλπ. και τα πετάμε στο καλάθι.

Αφού σιγουρευτούμε ότι δεν θα προκληθούν άλλα σκουπίδια, κλείνουμε τη σακούλα των σκουπιδιών και την αφήνουμε δίπλα στην πόρτα ώστε να την πάρουμε μαζί μας φεύγοντας.

Φροντίζουμε να απομακρύνουμε και τα απορρίμματα προς ανακύκλωση – ακόμη κι αν πιστεύουμε ότι τα έχουμε ξεπλύνει σωστά.

Καλό μας ταξίδι και καλή επιστροφή σε ένα μυρωδάτο, φρέσκο σπίτι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: