Το πλάνο ομορφιάς μιας νύφης

Το πλάνο ομορφιάς μιας νύφης1

Η περίοδος που ένα ζευγάρι πλανάρει το γάμο του μπορεί να εξελιχθεί σε μια πολύ αγχωτική εμπειρία, απλά και μόνο επειδή κανείς δεν ξέρει από που να ξεκινήσει. Όταν πια το ζευγάρι ξεκινά να παίρνει τις πρώτες αποφάσεις, τα πράγματα μπαίνουν σε μια σειρά και οι μελλόνυμφοι μπορούν πλέον να απολαύσουν πολύ περισσότερο τη μοναδική αυτή εμπειρία. Τότε είναι που μπαίνει και στο προσκήνιο και η «εικόνα της νύφης»!

Λέγοντας η «εικόνα της νύφης», συνήθως το μυαλό μας πάει στο νυφικό, στα παππούτσια, αν θα υπάρχει πέπλο ή όχι… Πολύ συχνά οι αποφάσεις αυτές παίρνονται λίγους μήνες πριν από το γάμο, μιας και τότε πια το ζευγάρι επιλέγει αν θα έχει κάποιο θέμα γάμου, το στυλ της τελετής και της δεξίωσης, τις ακριβείς τοποθεσίες.

Τι γίνεται όμως με τους άλλους παράγοντες που ολοκληρώνουν τη νυφική εικόνα και ίσως χρειάζονται λίγο περισσότερο καιρό για να τους προετοιμάσει μια νύφη: όπως το χρώμα και το μήκος των μαλλιών της (για να μπορέσει να επιτύχει το ιδανικό νυφικό χτένισμα), την περιποίηση του δέρματος του προσώπου και το σχήμα των φρυδιών της για το ιδανικό μακιγιάζ;

6 μήνες πριν το γάμο

Περιποίηση προσώπου

Μπορεί έξι μήνες να φαίνονται αρκετοί για να ξεκινήσει μια νύφη να ασχολείται με την περιποίηση του δέρματός της, αλλά πολλοί ειδικοί λένε ότι είναι η ιδανική περίοδος για να προσέξει πιο στοχευμένα μια γυναίκα το δέρμα της ώστε να επιτύχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί. Εκτός του καθημερινού καθαρισμού και της περιποίησης που μια γυναίκα κάνει ούτως η άλλως, έξι μήνες αποτελούν ένα επαρκές διάστημα ώστε να ξεκινήσει ίσως μια θεραπεία για μαύρα στίγματα (αν χρειάζεται) ή για ακμή. Πιθανόν να χρειαστεί μια θεραπεία για διχρωμίες και λεπτές γραμμές. Μια ή περισσότερες συναντήσεις με κάποιον ειδικό αισθητικής σίγουρα θα βοηθήσουν να καταλάβει η μέλλουσα νύφη τι ακριβώς χρειάζεται το δέρμα της και ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για εκείνη.

Αυτή η περίοδος αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τη νύφη να επενδύσει σε κάποια καινούρια προϊόντα ομορφιάς ιδανικά για την επιδερμίδα της, τα οποία θα χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση – όπως καινούρια προϊόντα καθαρισμού, τόνερ, σέρουμ, κρέμα ματιών και αντιηλιακή κρέμα, αλλά και πιο εξειδικευμένα προιόντα που θα χρησιμοποιεί σε εβδομαδιαία βάση ή κάποιες φορές την εβδομάδα –  όπως προϊόντα απολέπισης και κάποιες μάσκες.

Μαλλιά

Έξι μήνες αποτελούν αρκετά καλή χρονική στιγμή για μια πρώτη συνάντηση της νύφης με τον κομμωτή της, ώστε να συζητήσουν για το μήκος και το χρώμα μαλλιών που επιθυμεί να έχει η νύφη στο γάμο της. Μπορεί να χρειάζεται λίγος καιρός να μακρύνουν τα μαλλιά μιας νύφης ή κάποια κουρέματα για να έρθουν τα μαλλιά στο ιδανικό μήκος και να δείχνουν υγιή. Μπορεί να χρειαστούν κάποιες θεραπείες για τα μαλλιά ή κάποιος σχεδιασμός για το πότε θα ανανεωθεί το χρώμα ή οι ανταύγιες. Σίγουρα έξι μήνες δεν είναι αρκετοί για πολύ θεαματικές αλλαγές, όπως από «αγορίστικο» μαλλί κάποια να αποκτήσει μακριά μαλλιά, αλλά είναι αρκετοί ώστε να μπορέσει η μέλλουσα νύφη να κατανοήσει τι χρειάζεται να κάνει για να αποκτήσει τα μαλλιά που επιθυμεί.

Το πλάνο ομορφιάς μιας νύφης2

3 μήνες πριν από το γάμο

Περιποίηση προσώπου

Τρεις μήνες πριν από το γάμο, τα πράγματα δεν αλλάζουν δραματικά. Κάτι που χρείαζεται η νύφη να σκεφτεί είναι αν επιθυμεί να κάνει κάποια ελαφριά αισθητική θεραπεία. Τότε μπορεί να συναντηθεί και με τον/την αισθητικό της, ώστε να συζητήσουν για το ιδανικό σχήμα φρυδιών που ταιριάζουν στο πρόσωπό της – μιας και η απόκτηση γεμάτων φρυδιών χρειάζεται αρκετό καιρό προετοιμασίας.

1 μήνας ως και 1 εβδομάδα πριν το γάμο

Περιποίηση προσώπου

Έναν μήνα πριν από τον γάμο είναι ο καιρός που η νύφη πρέπει να ξεκινήσει οποιαδήποτε εξειδικευμένη θεραπεία είχε συμφωνήσει με την/τον αισθητικό, δερματολόγο ή κομμωτή της,ώστε να υπάρχει αρκετό περιθώριο η θεραπεία να λειτουργήσει, αλλά και να “σβήσουν” όποια σημαδάκια ή κοκκινίλες μπορεί να υπάρξουν. Επίσης, τώρα είναι μια καλή περίοδος η νύφη να εστιάσει ακόμα περισσότερο στην ενυδάτωση του προσώπου της με συχνές μάσκες ενυδάτωσης.

Μαλλιά

Μπορεί να χρειαστεί ένα φρεσκάρισμα στο κούρεμα και στο χρώμα των μαλλιών της νύφης, αναλόγως του πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά της ή αν επιθυμεί επιπλέον λάμψη με κάποιες ανταύγιες. Κάποιες εβδομάδες πριν το γάμο, είναι καλός καιρός για να δώσει η νύφη έμφαση στην ενυδάτωση των μαλλιών της, αλλά πάντοτε με μέτρο ώστε τα μαλλιά να μην είναι «βαριά» αλλά ανάλαφρα τη μεγάλη μέρα.

Την προηγούμενη νύχτα

Περιποίηση προσώπου/Μαλλιά

Επιτέλους φτάνει η μεγάλη μέρα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει πλέον η νύφη είναι να χαλαρώσει και να απολαύσει κάποια μάσκα ενυδάτωσης ή/και χαλάρωσης. Επίσης, πάντα ακολουθώντας τις συμβουλές του κομμωτή της, η νύφη θα πρέπει να γνωρίζει πόσο «καθαρά» θα πρέπει να είναι τα μαλλιά της για να κρατήσει το χτένισμα που θέλει να κάνει την επόμενη μέρα.

Αυτό που όμως καμία νύφη δε πρέπει να ξεχνάει κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε πλάνου ομορφιάς, είναι να απολαμβάνει το ταξίδι αυτό και να κάνει επιλογές που την κάνουν ευτυχισμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Άλλωστε η πιο όμορφη νύφη είναι η ευτυχισμένη νύφη που απολαμβάνει τον γάμο με τον αγαπημένο της!

Κείμενο: Γεωργία Σ.
Φωτογραφίες: Pixabay

Για περισσότερα θέματα γάμου, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: