Το μυστικό για λιγότερο ξεσκόνισμα

Το μυστικό για λιγότερο ξεσκόνισμα

Ακούγεται σαν παραμύθι βγαλμένο από τις σελίδες ενός βιβλίου… Υπάρχει άραγε τρόπος να μειώσουμε τη σκόνη στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μειωθεί και ο χρόνος που απαιτείται για το ξεσκόνισμα; Το μυστικό για λιγότερο ξεσκόνισμα έρχεται από τις γιαγιάδες της Πολωνίας και δεν είναι καθόλου μυστικό!

Σύμφωνα με τις παλιές νοικοκυρές στην Πολωνία, δεν χρειαζόμαστε ένα ολόκληρο ντουλάπι με καθαριστικά για να καταφέρουμε να ξεφορτωθούμε τη σκόνη από το σπίτι. Η λύση βρίσκεται σε ένα και μόνο προϊόν, το οποίο μάλιστα μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και πολύ οικονομικά στο σπίτι!

Για τη δημιουργία του γυαλιστικού σπρέι θα χρειαστούμε:

Υλικά

  • 2 κούπες νερό
  • 1 κούπα λευκό ξύδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σταγόνες υγρό σαπούνι για τα πιάτα
  • 1 μπουκάλι με σπρέι
Το μυστικό για λιγότερο ξεσκόνισμα

Μέθοδος

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι με στόμιο με σπρέι και ψεκάζουμε αντί του συνηθισμένου μας καθαριστικού επιφανειών. Σκουπίζουμε με ένα πανί από μικροφίμπρα.

Ακούγεται περίεργο ε; Μα πως στην ευχή θα ξεσκονίσουμε με ένα μείγμα που περιέχει ξύδι ή λάδι; Κι όμως! Το λευκό ξύδι απομακρύνει με τον πιο φυσικό τρόπο τα λίπη από τις επιφάνειες – και όπως ξέρουμε «το λίπος τραβάει τη σκόνη σα μαγνήτης»! Το ελαιόλαδο σε τόσο μικρή ποσότητα λειτουργεί σαν γυαλιστικό και κάνει τη σκόνη να «γλιστράει» από τις επιφάνειες.

Φυσικά, δεν πρέπει να περιμένουμε και θαύματα! Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να ξεσκονίσουμε το σπίτι… αλλά θα διαπιστώσουμε ότι το ξεσκόνισμα γίνεται πιο γρήγορα και εύκολα και – τολμώ να πω – ακόμη και τις μισές φορές απ’ ότι το κάναμε πριν!

Επιπλέον μυστικά

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαλακτικό ρούχων αντί για ελαιόλαδο για υπέροχο άρωμα, με τα ίδια αποτελέσματα.

Οι παραπάνω αναλογίες χρειάζεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με το υλικό της επιφάνειας που θέλουμε να καθαρίσουμε (κάποια ξύλα δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με όξινα υγρά).

Αντί για πανάκι ξεσκονίσματος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανάκια για το στεγνωτήριο σε σοβατεπιά ή λάμπες – μαγνητίζουν τη σκόνη αμέσως!

Καλό ξεσκόνισμα κορίτσια!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: