Το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2023

Το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2023

Φυσικά και θέλουμε να ακολουθούμε τις τάσεις! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορούμε (ή θέλουμε) να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο styling των μαλλιών μας. Ευτυχώς, το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2023 είναι πρακτικό, εύκολο και, κυρίως, πολύ πολύ στιλάτο!

Το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2023

Πρόκειται για τη νέα εκδοχή του μακρύ καρέ (long bob). Ίσιες, αυστηρές γραμμές, με μήκος μέχρι τους ώμους, χτενισμένο ίσιο ή με ελαφριά κύματα, ένα κούρεμα που ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου, χρειάζεται λίγη περιποίηση και είναι πρακτικό για πρωινές ή βραδινές εμφανίσεις. Επιτέλους! Ένα κούρεμα για την κάθε γυναίκα!

Το μακρύ καρέ αποτελεί το απόλυτο trend για τη νέα χρονιά, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του από τα προηγούμενα έτη. Για το σωστό μακρύ καρέ που θα μας χαρίσει στιλ σε κάθε εμφάνιση, καλό είναι να θυμόμαστε τα παρακάτω:

#1 – Συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο

Το χαρακτηριστικό αυτού του κουρέματος είναι οι αυστηρές, γεωμετρικές γραμμές. Είναι σημαντικό να τηρούμε το μήκος και την υγιή εμφάνιση των μαλλιών με συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το 2023

#2 – Η υφή των μαλλιών

Είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε στον κομμωτή μας ποια ακριβώς είναι η υφή των μαλλιών μας. Μόνο τότε θα μπορέσει να μας χαρίσει το τέλειο μακρύ καρέ που επιθυμούμε. Τα σγουρά ή κυματιστά μαλλιά «κοντένουν» όταν στεγνώσουν, κάτι που ο κομμωτής πρέπει να γνωρίζει πριν κάνει την πρώτη ψαλιδιά.

#3 – Styling

Το styling των μαλλιών εξαρτάται από την υφή τους. Αν προτιμούμε τα ίσια μαλλιά, τότε ένα θερμό ψαλίδι ισιώματος θα γίνει ο καλύτερος φίλος μας. Αν πάρει επιθυμούμε μερικές αραιές μπούκλες, τότε λίγη κρέμα ή ένα ψαλίδι για μπούκλες θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

#4 – Ασύμμετρο ή συμμετρικό

Αυτό εξαρτάται καθαρά από το γούστο μας (και ίσως την υφή των μαλλιών μας). Μπορούμε να επιλέξουμε ένα αυστηρό μακρύ καρέ σε ίσο μήκος ή να προτιμήσουμε κοντό καρέ πίσω με μακριά κατάληξη μπροστά.

#5 – Πάνω απ’ όλα εμείς!

Το πιο σημαντικό σε κάθε κούρεμα είναι να μας εξυπηρετεί στην καθημερινότητά μας. Αν προτιμούμε να δένουμε τα μαλλιά μας σε ψηλό κότσο, καλύτερα να επιλέξουμε ένα μακρύ καρέ κάτω από το ύψος των ώμων για πρακτικότητα κάθε μέρα.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: 1 2


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: