Το ημερολόγιο της Ράνιας – Εμείς

Το ημερολόγιο της Ράνιας - Εμείς

Αυτή τη στιγμή κάθομαι στο γραφείο μου, μπροστά από το κομπιούτερ μου. Ο Τάσος κάθεται σε μια πολυθρόνα που βρίσκεται στα δεξιά μου και τι παράξενο; παίζει με το κινητό του. Δεν έχει ιδέα τι γράφω τόση ώρα, ακόμα δε με έχει ρωτήσει. Όταν του πω, σίγουρα θα μου ζητήσει να διαβάσει τι έχω γράψει.

Σε μια ώρα έχουμε «ραντεβού» για να πάμε στο σούπερ μάρκετ ακριβώς όπως κάνουμε κάθε Παρασκευή αργά το απόγευμα. Το βράδυ θα δούμε την ταινία που έχουμε ήδη διαλέξει από χθες και θα φάμε σουβλάκια ακριβώς όπως κάνουμε κάθε Παρασκευή βράδυ. Και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και απολαμβάνω να κάνω κάθε εβδομάδα. Το ίδιο και ο Τάσος. Είναι ο χρόνος που αφιερώνουμε ο ένας στον άλλο, το ραντεβού μας.

Τέτοιες ευχάριστες μικρές καθημερινές στιγμές με κάνουν κι αναρωτιέμαι γιατί στην αρχή είχα τόσες δυσκολίες ν’ αποδεχθώ κάποια πράγματα, αλλά πλέον δεν επιτρέπω σ’ αυτές τις σκέψεις να με παρασύρουν. Προτιμώ να ζω την κάθε μέρα ξεχωριστά, χωρίς ν’ αφήνω το τι έγινε στο παρελθόν να ορίσει το τι θα γίνει στο μέλλον. Άλλωστε αυτό δεν το ξέρω ακόμα, προτιμώ να περιμένω να το μάθω και όχι να φαντάζομαι διάφορα σενάρια του τι θα μπορούσε να γίνει και πως θα μπορούσα να επέμβω. Τώρα πια φροντίζω να λύνω τα προβλήματα όταν έρχονται, όσο καλύτερα μπορώ. Δεν αφήνω όμως πιθανές δυσκολίες που ίσως να μη χρειαστεί ν’ αντιμετωπίσω ποτέ, να επεμβαίνουν στο σήμερα.

Έχουν περάσει ήδη σχεδόν τέσσερα χρόνια από τότε που παντρεύτηκα με τον Τάσο, το ξέρω πως δεν είναι πολύς καιρός, είναι όμως αρκετός για να ξέρω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Επιτέλους έχω αποδεχθεί ότι το να έχω έναν προηγούμενο γάμο στο ιστορικό μου δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου που σήμερα το εκμεταλλεύομαι πολλές φορές προς όφελός μου. Μπορώ να δω σημάδια όταν κάτι δεν πάει καλά, κάτι που δεν μπορούσα να το κάνω κατά τη διάρκεια του πρώτου μου γάμου. Και μπορώ να επέμβω. Σε καταστάσεις που δε μου αρέσουν, σε σκέψεις που δεν οδηγούν πουθενά, σε πράγματα που δε μου προσφέρουν τίποτα. Και να τα σταματάω.

Μετά το γάμο, η ζωή μας μπήκε σε μια καινούρια καθημερινότητα. Η οποία ήταν ακριβώς η ίδια καθημερινότητα που είχαμε πριν το γάμο, δηλαδή αυτή που μας ευχαριστούσε τόσο ώστε να θέλουμε να παντρευτούμε εξ’ αρχής. Ίσως με λίγο λιγότερους φίλους και λίγες λιγότερες οικογενειακές υποχρεώσεις, λίγα λιγότερα «πρέπει» και λίγα περισσότερα «δεν πειράζει» αλλά σε γενικές γραμμές η ίδια.

Ο Τάσος δεν είναι τέλειος, αντιθέτως μερικές φορές μου έρχεται να του πετάξω στο κεφάλι οτιδήποτε κρατάω εκείνη τη στιγμή στα χέρια μου και αυτό που με σταματάει δεν είναι η φυλακή αλλά η αξία του πράγματος που κρατάω! Σοβαρά όμως, ποιος είναι τέλειος; Ποιο ζευγάρι δε μαλώνει ποτέ; Ποιος σύζυγος δεν είναι ποτέ κουρασμένος και ποια σύζυγος έχει πάντα όρεξη να μαγειρέψει; Και πόση σημασία έχουν όλα αυτά τελικά;

Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ζεις με κάποιον που ταιριάζεις. Οι αποφάσεις παίρνονται πιο γρήγορα, υπάρχει περισσότερη κατανόηση και μεγαλύτερη ευκολία στην επικοινωνία. Φυσικά χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και πολλές υποχωρήσεις για μια ομαλή συμβίωση αλλά όσο πιο πολύ ταιριάζεις με το σύντροφό σου, τόσο πιο λίγος κόπος και δουλειά χρειάζεται. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη δική μου περίπτωση. Ίσως επειδή τα γούστα και οι ιδέες μου πάνω σε διάφορα θέματα δεν ταίριαζαν καθόλου με αυτά του πρώτου μου συζύγου. Να ’το, το έκανα πάλι. Οι συγκρίσεις σίγουρα δεν ταιριάζουν πουθενά, σε κανένα γάμο ή σχέση, ανάμεσα σε κανένα ζευγάρι.

Και κάπου εδώ θα σταματήσω να γράφω την ιστορία μου γιατί μέχρι κάπου εδώ ξέρω τι γίνεται και εγώ η ίδια. Ίσως σε μερικά χρόνια, να γράψω τη συνέχεια που αυτή τη στιγμή δε γνωρίζω, δε μπορώ να μαντέψω, αλλά ανυπομονώ να ζήσω.

Για την ώρα όμως σταματάω εδώ, έχω και ένα σούπερ μάρκετ που πρέπει να προλάβω πριν κλείσει.

Κείμενο: Ράνια Θ.
Φωτογραφία: Pixabay

Για να διαβάσεις ολόκληρο το ημερολόγιο της Ράνιας, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: