Τι συμβολίζουν τα αγαπημένα μας φυτά

Τι συμβολίζουν τα αγαπημένα μας φυτά

Λέγεται ότι τα φυτά έχουν χαρακτήρα και ότι εκπροσωπούν συναισθήματα, ιδέες και πράξεις. Εφόσον κάθε φυτό έχει το δικό του συμβολισμό, μπορούμε να περιβάλλουμε τον εαυτό μας με φυτά που αντιπροσωπεύουν ότι αγαπάμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα θετικό για εμάς περιβάλλον.

Επιπλέον, γνωρίζοντας το συμβολισμό των φυτών, μπορούμε να επιλέξουμε φυτά ως δώρο για κάποια αγαπημένα μας πρόσωπα. Ο συμβολισμός είναι επίσης σημαντικός όταν επιλέγουμε φυτά για μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ζωής μας ή της ζωής ενός αγαπημένου μας προσώπου, όπως ένας γάμος, ένα καινούριο σπίτι, κ.τ.λ. Ας δούμε λοιπόν τι συμβολίζουν κάποια βασικά φυτά που οι περισσότερες από εμάς αγαπάμε και περιστάσεις που τα φυτά αυτά αποτελούν ιδανικό δώρο με βαθύτερο νόημα:

Αερόφυτα

Συμβολίζουν την ελευθερία και τη δημιουργικότητα. Αποτελούν ιδανική επιλογή για άτομα που αγαπούν τις αλλαγές.

Μπονσάι

Συμβολίζει την αρμονία, τη σοφία και την ηρεμία. Τα μπονσάι ταιριάζουν ιδανικά σε άτομα που χρειάζονται περισσότερη ισορροπία στη ζωή τους.

Κάκτος

Συμβολίζει την προστασία και την αντοχή, γι’αυτό και είναι καλή επιλογή για κάποιον που περνάει μια δύσκολη περίοδο.

Φύκος

Συμβολίζει την αφθονία και την ειρήνη. Ιδανικά προσφέρεται σε κάποιον με ηγετική θέση για επαγγελματική ενότητα και επιτυχία.

Μπαμπού

Συμβολίζει την καλή τύχη και την μακροζωία. Τι πιο όμορφο από το να προσφέρουμε ένα μπαμπού σε κάποιον που ξεκινάει ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή του.

Κρινάκια

Συμβολίζουν την ειρήνη και την εμπάθεια και αποτελούν μια όμορφη κίνηση για κάποιον που πενθεί.

Αζαλέα

Συμβολίζει την θηλυκότητα, τη δύναμη και την ομορφιά και αποτελεί ιδανική επιλογή για άτομα που ίσως χρειάζεται να θυμηθούν την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά τους.

Γαρδένια

Συμβολίζει την εμπιστοσύνη και την αγνότητα και αποτελεί ιδανικό δώρο για κάποιο οικογενειακό μέλος ή παιδικό φίλο.

Ορχιδέα

Συμβολίζει τον θαυμασμό και την αγάπη και προσφέρεται ιδανικά σε κάποιον που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή μας, όπως κάποιον μέντορα ή σε κάποιον που μας ενέπνευσε.

everywomangr banner lifestyle

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα επισκεφτούμε το γραφείο της φίλης μας που πρόσφατα πήρε προαγωγή ή που μετακόμισε σε κάποιο καινούριο σπίτι ή που ξεπερνάει ένα χωρισμό, μπορούμε να δωρίσουμε ένα από τα παραπάνω φυτά για να της δείξουμε τι σημαίνει για εμάς. Η ακόμα καλύτερα, γιατί να μη «δωρίσουμε» στον εαυτό μας μια αζαλέα για να μας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε όμορφες τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά;

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφία: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: