Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σχολική τσάντα για τα παιδιά

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σχολική τσάντα για τα παιδιά

Οι σχολικές τσάντες αποτελούν τον γνωστό πονοκέφαλο για τους γονείς κάθε Σεπτέμβρη. Με τις τιμές στα ύψη και τις φθορές να μην έχουν τελειωμό, οι καημένοι οι γονείς παλεύουν να βρουν την ιδανική λύση που θα ικανοποιήσει τα παιδιά, αλλά και το… πορτοφόλι τους. Πως μπορεί λοιπόν κανείς να επιλέξει την ιδανική σχολική τσάντα για τη νέα σχολική χρονιά;

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σχολική τσάντα για τα παιδιά

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια

Καλά τα μοτίβα και τα μοντέρνα σχέδια, τι γίνεται όμως με την ασφάλεια των παιδιών; Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι οι σχολικές τσάντες μπορεί να είναι υπεύθυνες για περιπτώσεις σκολίωσης στους μικρούς μαθητές. Όταν επιλέγουμε μια τσάντα για τα παιδιά, καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας:

  • Το βάρος της τσάντας να είναι όσο μικρότερο γίνεται – οπότε αποφεύγουμε τσάντες με ενσωματωμένα παγούρια, μπρελόκ, θήκες κλπ.
  • Οι τσάντες σακίδια πρέπει να φοριόνται και στους δύο ώμους, κολλητά στην πλάτη και όχι χαμηλά για στιλ (κάτι τέτοιο κάνει τους μαθητές να καμπουριάζουν για να ισορροπήσουν το βάρος).
  • Η πλάτη και τα λουράκια της τσάντας πρέπει να είναι ανατομικά, να έχουν επένδυση για καλύτερη εφαρμογή και λιγότερη καταπόνηση της πλάτης και των ώμων.
  • Ιδανικά, για τους μικρούς μαθητές επιλέγουμε σχολική τσάντα με ροδάκια που αποσπώνται για εύκολη μεταφορά και πλύσιμο.
  • Όσο πιο μικρό είναι το παιδί, τόσο λιγότερο βάρος πρέπει να σηκώνει. Στην περίπτωση που χρειάζεται να μεταφέρει μαζί του στο σχολείο κάποιο κολατσιό, είναι καλύτερο να έχει ένα επιπλέον βαλιτσάκι ειδικά γι’ αυτό το σκοπό (lunch box) και να μην βάζει και το φαγητό μέσα στην τσάντα.
Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σχολική τσάντα για τα παιδιά

Επιλογές και οικονομία

Όσο κι αν προσπαθούμε να επιλέξουμε μια υπέροχη και ανθεκτική σχολική τσάντα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να την αντικαταστήσουμε στα μέσα ή στο τέλος της χρονιάς. Το βάρος των βιβλίων, η κακή μεταχείριση και η χαμηλή ποιότητα είναι οι βασικοί λόγοι που οι σχολικές τσάντες κρατάνε τόσο λίγο.

Μπορούμε να κάνουμε μια έρευνα σε ιστοσελίδες όπως η www.skroutz.gr (δεν πρόκειται για διαφήμιση) και να βρούμε μερικές τσάντες που αξίζουν και προσφέρουν καλή ποιότητα στη σωστή τιμή. Μετά, μπορούμε να καθίσουμε μαζί με το παιδί και να το αφήσουμε να επιλέξει την τσάντα που του αρέσει περισσότερο απ’ αυτές που έχουμε εγκρίνει – είναι σημαντικό το κάθε παιδάκι να επιλέγει την σχολική τσάντα του, μιας και αυτή θα το συντροφεύει μια ολόκληρη χρονιά!

Μερικές επιλογές είναι:

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε σχολική τσάντα για τα παιδιά

Καλή σχολική χρονιά!

(Τα links είναι ενδεικτικά)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay, Skroutz


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: