Τι γίνεται όταν δεν συμπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου

Τι γίνεται όταν δεν συμπαθείς τους φίλους του συντρόφου σου

Όλες μας το έχουμε περάσει… Ένας, δύο ή και περισσότεροι φίλοι του συντρόφου μας μας φαίνονται ενοχλητικοί ή απλά δεν τους συμπαθούμε… τι μπορούμε να κάνουμε; Εννοείται ότι οι φίλοι αποτελούν μια πολύ σοβαρή σχέση του καθενός από εμάς και, σε καμία περίπτωση, δεν θα θέλαμε ο σύντροφός μας να επέμβει στις δικές μας φιλικές σχέσεις. Πως μπορούμε λοιπόν να διαχειριστούμε την κατάσταση όταν οι δικοί του φίλοι μας φαίνονται… κάπως;

Τι χρειάζεται να σκεφτούμε

Αυτό που μπορεί να μας βοηθήσει είναι να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να σκεφτούμε γιατί ή τι είναι αυτό που μας ενοχλεί. Αν καταφέρουμε να βρούμε τους λόγους της αντιπάθειάς μας, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξουμε σε μια λύση που να εξυπηρετεί και τις δυο πλευρές. Τα συμπεράσματά μας μπορούμε να τα συζητήσουμε (με όμορφο τρόπο και όχι σαν τελεσίγραφο) με τον σύντροφό μας και να δούμε μαζί πως μπορούμε να εξομαλύνουμε την κατάσταση.

Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει είναι να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο προσπαθώντας να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους φίλους του συντρόφου μας, ίσως ανακαλύψουμε ότι τα στοιχεία που δεν μας αρέσουν αποτελούν επιφανειακές συμπεριφορές που, κάτω από αυτές, κρύβεται ένας αξιόλογος άνθρωπος. Άλλωστε όλοι μας δείχνουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο όταν νιώθουμε άβολα κι ένα άλλο όταν ανοιγόμαστε πραγματικά. Το γεγονός ότι κάθε ένας από εμάς αντιδρά με διαφορετικό τρόπο σε ορισμένες καταστάσεις, δεν σημαίνει ότι ο τρόπος αυτός είναι λάθος!

Τέλος, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι φίλοι του συντρόφου μας αποτελούν αγαπημένα του πρόσωπα – τα οποία μάλιστα έχει επιλέξει να έχει στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι οι φίλοι του του έχουν σταθεί στα δύσκολα, τον έχουν βοηθήσει και έχουν συνεισφέρει στη ζωή του με πολλούς τρόπους. Κι αυτό έχει πολλή μεγάλη αξία!

Κι αν παρόλ’ αυτά δεν τα καταφέρουμε;

Στην περίπτωση λοιπόν που όλα τα παραπάνω δεν… δουλέψουν, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να συνυπάρξουμε χωρίς… παρατράγουδα.

Μπορούμε να ενθαρρύνουμε τον σύντροφό μας να βλέπει τους φίλους του χωρίς εμάς. Έτσι, και εκείνος δεν θα νοιώθει ότι αποκόβεται, αλλά και εμείς δεν χρειάζεται να τους υποστούμε περισσότερο απ’ ότι χρειάζεται. Να τονίσουμε όμως εδώ ότι καλό είναι να έχει προηγηθεί μια συζήτηση/συμφωνία μεταξύ των συντρόφων, όπου θα έχει αποφασιστεί από κοινού πως θα λειτουργήσει η συνθήκη αυτή. Με μια ήρεμη συζήτηση μπορούμε μαζί να αποφασίσουμε τι εξυπηρετεί τον καθένα για μια ισορροπημένη και αρμονική σχέση – και να δείξουμε φυσικά σεβασμό στις αποφάσεις που θα πάρουμε.

Είναι σημαντικό να θέτουμε τα όριά μας και να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους. Αν νιώσουμε ότι οι φίλοι του συντρόφου μας ανακατέβονται (άμεσα ή έμμεσα) στη σχέση μας, τότε χρειάζεται να επέμβουμε με ήρεμο τρόπο και να ξεκαθαρίσουμε τα θέλω μας προς όλες τις πλευρές. Πολλές φορές, ο σύντροφός μας έχει συνηθίσει κάποια πράγματα και δεν μπορεί να τα διακρίνει – και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται να του εξηγήσουμε με επιχειρήματα τους λόγους για τους οποίους δεν αισθανόμαστε άνετα με κάποιες καταστάσεις.

Με καλή θέληση και λίγη προσπάθεια, μπορούμε να αποκτήσουμε μια αρμονική σχέση με τους φίλους του συντρόφου μας – πάντα μέσα από συζήτηση και θετική διάθεση. Αν παρόλ’ αυτά δεν καταφέρουμε να βρούμε την ισορροπία που αναζητάμε, μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας και να μην περιμένουμε από τον άλλο να μαντέψει τα συναισθήματά μας. Ο διάλογος είναι το καλύτερο εφόδια σε μια σχέση και, μπορεί να μην λύνει τα πάντα, βοηθά όμως να μπουν οι βάσεις για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση.

Κι ας μην ξεχνάμε: οι φίλοι του συντρόφου μας έχουν δικαίωμα να συμπεριφεριφέρονται όπως θέλουν (!), εκείνος όμως είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και δεν θα πρέπει να κατηγορούμε τους φίλους του που τον… παρασύρουν!!!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: