Τι είναι το Setting Spray και πόσο απαραίτητο είναι

Τι είναι το Setting Spray και πόσο απαραίτητο είναι

Με τα προϊόντα μακιγιάζ να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και με τις τόσες νέες τεχνικές που συναντάμε καθημερινά στα social media, ήταν φυσικό να προκύψουν καινούργιες «ανάγκες» που όλες μας μπήκαμε στον πειρασμό να ικανοποιήσουμε. Ένα ακόμη βήμα που ήρθε να προστεθεί στο ήδη περίπλοκο μακιγιάζ μας είναι η χρήση του setting spray.

Πόσο όμως χρήσιμο είναι πραγματικά το setting spray και γιατί να το προτιμήσουμε;

Το setting spray έρχεται να μας υποσχεθεί ότι θα διατηρήσει αναλλοίωτο το μακιγιάζ μας για αρκετές ώρες, θα κρατήσει τα επίπεδα της λιπαρότητας χαμηλά και θα ενυδατώσει διακριτικά το δέρμα.

Τι ακριβώς είναι το setting spray;

Το setting spray λειτουργεί όπως η γνωστή μας λακ για τα μαλλιά. Χρησιμοποιείται σαν επιπλέον βήμα και στόχο έχει να σταθεροποιήσει το μακιγιάζ. Το σπρέι ψεκάζεται από απόσταση σε όλο το πρόσωπο, προσφέροντας ενυδάτωση και καλύτερη ενσωμάτωση του μακιγιάζ στο δέρμα. Ιδανικά, το setting spray πρέπει να χρησιμοποιείται μετά την ολοκλήρωση της βάσης (foundation, concealer, πούδρα, bronzer, ρουζ), αλλά και σαν τελευταίο βήμα για επιπλέον σταθεροποίηση. Τα ενυδατικά του συστατικά αποτρέπουν την ξηροδερμία και το εφέ της οξείδωσης και του cakey μακιγιάζ.

Πολλά setting sprays περιέχουν και επιπλέον συστατικά περιποίησης, όπως υαλουρονικό οξύ για ξηρά δέρματα και παράγοντες εξουδετέρωσης της λιπαρότητας για λιπαρά ή μεικτά δέρματα.

Ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας, αλλά και τα θέλω μας, υπάρχουν προϊόντα που προσφέρουν λάμψη, ματ όψη, ενυδάτωση, γυαλάδα, ενώ πολλά είναι σχεδιασμένα για ευαίσθητα δέρματα ή δέρματα που υποφέρουν από αλλεργίες. Τέλος, υπάρχουν φυσικά setting sprays που περιέχουν νερό καρύδας ή άλλα φυσικά συστατικά για επιπλέον ενυδάτωση και ευχάριστη αίσθηση δροσιάς.

Τι είναι το Setting Spray και πόσο απαραίτητο είναι

Πως χρησιμοποιείται το setting spray;

Η σωστή χρήση του setting spray θα χαρίσει στο μακιγιάζ περισσότερη διάρκεια. Είναι σημαντικό να ακολουθηθούν τα παρακάτω βήματα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Βήμα 1ο: Ανακίνηση

Μερικά προϊόντα περιέχουν μικροσωματίδια πούδρας ή συστατικά που διαχωρίζονται μέσα στο μπουκάλι. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ανακίνηση του προϊόντος πριν τον ψεκασμό.

Βήμα 2ο: Ψεκασμός

Για καλύτερα αποτελέσματα (και αποφυγή αλλοίωσης του μακιγιάζ) το setting spray πρέπει να ψεκάζεται από απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από το πρόσωπο για ομοιόμορφη κάλυψη. Δεν χρειάζεται υπερβολή, δυο με τρεις ψεκασμοί σε όλο το πρόσωπο (με φορά από πάνω προς τα κάτω) αρκούν.

Βήμα 3ο: Στέγνωμα

Καλό είναι να επιτρέπεται στο setting spray να στεγνώσει φυσικά, ακόμη κι όταν χρησιμοποιείται σαν ενδιάμεσο βήμα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το προϊόν θα έχει απορροφηθεί και το μακιγιάζ δεν θα μεταφέρεται σε ρούχα ή εργαλεία εφαρμογής.

Τι είναι το Setting Spray και πόσο απαραίτητο είναι

Άλλες χρήσεις του setting spray

Εκτός από την κλασσική του χρήση, το setting spray μπορεί να βοηθήσει και σε άλλα στάδια εφαρμογής του μακιγιάζ.

Ένας τρόπος είναι με τον ψεκασμό του πινέλου εφαρμογής σκιάς (έτσι μετατρέπεται η σκιά σε σκόνη σε υγρή σκιά ή σε υγρό eye liner αν χρησιμοποιηθεί ένα λεπτό πινέλο). Αντίστοιχα, ο ψεκασμός του πινέλου εφαρμογής foundation ή του beauty blender θα δώσει περισσότερη σταθερότητα στη βάση και θα διευκολύνει την εφαρμογή (αφού θα κάνει το προϊόν πιο ρευστό).

Extra Tip

Ένα setting spray με υψηλό δείκτη προστασίας SPF είναι ιδανικό, αφού σταθεροποιεί το μακιγιάζ, ενώ συγχρόνως προστατεύει και ενυδατώνει, χωρίς την βαριά αίσθηση του αντιηλιακού.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: