Τι είναι το νερό micellar (μισελέρ) και γιατί το χρησιμοποιούμε

Τι είναι το νερό micellar (μισελέρ) και γιατί το χρησιμοποιούμε

Σίγουρα το έχεις ακούσει σε κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση, το έχεις δει σε κάποια συσκευασία ή μπορεί να το χρησιμοποιείς ήδη. Μοιάζει με νερό, έχει την αίσθηση του νερού, δεν είναι όμως νερό! Τελικά τι είναι το νερό μισελέρ και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείς;

Το νερό micellar ή νερό καθαρισμού micellar περιέχει μικροσκοπικά μικκύλια. Τα μικκύλια είναι σφαιρίδια μορίων λιπιδίων διατεταγμένα σε σφαιρική μορφή σε υδατικό διάλυμα και το σύνολό τους αποτελείται από φωσφολιπίδια τα οποία λειτουργούν ως απάντηση στην φύση των λιπαρών οξέων (πηγή: StephonSays). Τι σημαίνουν όλα αυτά; Με απλά λόγια, τα μικκύλια έχουν την ιδιότητα να περιβάλλουν τα λιπαρά σωματίδια και να τα διασπούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον βαθύ καθαρισμό του δέρματος, χωρίς την ξηρότητα που μπορεί να προκαλέσει το σαπούνι.

Τι είναι το νερό micellar (μισελέρ) και γιατί το χρησιμοποιούμε

Το νερό μισελέρ λοιπόν προσφέρει τον καθαρισμό που απαιτεί το δέρμα, χωρίς να διαταράσσεται η φυσική λιπαρότητα ή υγρασία αυτού. Είναι ιδανικό για γρήγορο καθαρισμό σε βάθος, χωρίς ερεθισμούς, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί συχνά – πρωί και βράδυ.

Ιδανική χρήση

Το νερό micellar είναι ιδανικό για διπλό καθαρισμό του προσώπου. Αρχικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να απομακρύνεις σκόνες, ιδρώτα, λιπίδια, μακιγιάζ κλπ. και να αφήσεις το δέρμα σου καθαρότερο (στο πρώτο επίπεδο) ώστε να προχωρήσεις σε βαθύ καθαρισμό των πόρων με ένα απαλό καθαριστικό προσώπου (δεύτερο επίπεδο).

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καθαριστικό το πρωί για να απομακρύνεις λιπαρότητα και ιδρώτα που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τι είναι το νερό micellar (μισελέρ) και γιατί το χρησιμοποιούμε

Με το νερό micellar αποφεύγεις ερεθισμούς που μπορεί να προκαλέσει το σαπούνι και κρατάς το δέρμα σου ενυδατωμένο, ενώ μπορείς να το χρησιμοποιείς και κατά τη διάρκεια της ημέρας, αν έχεις λιπαρό δέρμα και νιώθεις ότι χρειάζεσαι ανανέωση.

Το νερό micellar βρίσκεται πλέον σε πολλά προϊόντα καθαρισμού, με το ντεμακιγιάζ ως την πιο διαδεδομένη μορφή του – αλλά θα διαπιστώσεις ότι πλέον περιλαμβάνεται και σε κρέμες, γαλακτώματα ή σαπούνια καθαρισμού – και είναι ιδανικό για απαλό καθαρισμό σε όλο το σώμα.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: