Τι είναι το μωβ σαμπουάν και σε τι βοηθάει

Τι είναι το μωβ σαμπουάν και σε τι βοηθάει

Αν έχεις ξανθά, λευκά ή γκρίζα μαλλιά με τάση προς το κιτρίνισμα, τότε αυτό το άρθρο είναι για σένα! Πολλές φορές τα μαλλιά μας χάνουν τη φυσική τους απόχρωση και αποκτούν μια τάση για κιτρίνισμα που δεν είναι πάντα της αρεσκείας μας. Μα ακόμη και τα καστανά ή καστανόξανθα μαλλιά μπορεί να κιτρινίσουν και να χάσουν το φυσικό τους σαντρέ. Κι εδώ είναι που έρχεται να σώσει την κατάσταση ένα… απλό σαμπουάν σε έντονο μωβ χρώμα. Τι είναι τελικά το μωβ σαμπουάν και γιατί το λατρεύουν όσες το έχουν χρησιμοποιήσει;

Το μωβ σαμπουάν

Το συγκεκριμένο σαμπουάν εμπεριέχει μωβ χρωστικές που εξουδετερώνουν τις θερμές αποχρώσεις στα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί – σύμφωνα με τον τροχό των χρωμάτων – το μωβ είναι αντίθετο χρώμα του κίτρινου (όταν λέμε κίτρινο εννοούμε όλα τα χρώματα που έχουν ως κυρίαρχη βάση το κίτρινο, δηλαδή το χάλκινο, το πορτοκαλί κ.ο.κ.), με αποτέλεσμα να το «ακυρώνει». Με τον τρόπο αυτό, καλύπτονται όλοι οι κίτρινοι τόνοι και το τελικό αποτέλεσμα είναι πιο ψυχρό (μιας και το μωβ έχει σα βάση του το χρώμα μπλε).

Τι είναι το μωβ σαμπουάν και σε τι βοηθάει

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Στην πράξη, οι χρωστικές που βρίσκονται στο μωβ σαμπουάν καλύπτουν το κιτρίνισμα που συχνά συναντάται στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά – και ειδικά στα ανοιχτά ξανθά, λευκά ή γκρίζα που κιτρινίζουν από τον ήλιο πολύ πιο εύκολα.

Τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά περιέχουν λιγότερες φυσικές χρωστικές, με το κίτρινο συχνά να κυριαρχεί – ακόμη κι όταν δεν το θέλουμε. Οι κυρίες με βαμμένα ξανθά μαλλιά ίσως παρατηρήσουν ένα κιτρίνισμα όταν αργήσουν να βάψουν τα μαλλιά τους ξανά, κι αυτό οφείλεται στο προστατευτικό gloss που αποτελεί το δεύτερο στάδιο της βαφής και που με τον καιρό απομακρύνεται από τα λουσίματα.

Το styling των μαλλιών αποτελεί έναν ακόμη λόγο που τα μαλλιά μας τείνουν να κιτρινίσουν. Η θερμότητα των εργαλείων, τα προϊόντα styling (όπως τζελ ή λακ) και τα υπολείμματα από κρέμες και λάδια προσδίνουν στα μαλλιά ένα διακριτικό κιτρίνισμα, περισσότερο ορατό στα ανοιχτόχρωμα μαλλιά.

Το μωβ σαμπουάν κάνει θαύματα και στα χημικά επεξεργασμένα μαλλιά! Είναι ιδανικό για μελαχρινές με μελί ή ξανθές ανταύγειες, καθώς και σε πλατινέ ή παστέλ μαλλιά. Το αποτέλεσμα είναι μαλλιά με ψυχρότερους τόνους και λιγότερο κιτρίνισμα.

Τι είναι το μωβ σαμπουάν και σε τι βοηθάει

Πως πρέπει να χρησιμοποιούμε το μωβ σαμπουάν

Σε συνδυασμό με το κατάλληλο σαμπουάν για τα μαλλιά μας, μπορούμε να εφαρμόζουμε το μωβ σαμπουάν αρχικά μια φορά την εβδομάδα, ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τη συχνότητα χρήσης, αφού τα συστατικά και οι μωβ χρωστικές μπορεί να ξηράνουν τα μαλλιά μας (με συχνή χρήση τα μαλλιά είναι πιθανό να αρχίσουν να σπάνε ή ακόμη και να πέφτουν) ή να τους δώσουν μια μόνιμη μπλε/μωβ απόχρωση (στην περίπτωση αυτή διακόπτουμε τη χρήση και αντικαθιστούμε με ένα clarifying σαμπουάν για μικρό χρονικό διάστημα). Οπότε ξεκινάμε με χρήση μια φορά την εβδομάδα και συνεχίζουμε με δύο φορές αν νιώσουμε ότι το χρειαζόμαστε. Δεν ξεχνάμε να ενυδατώνουμε καλά τα μαλλιά με μια μάσκα ή επιλέγουμε μια μωβ μάσκα αντί του σαμπουάν για άμεσο αποτέλεσμα και ενυδάτωση με μια κίνηση!

Επιλέγουμε το μωβ σαμπουάν σαν τελευταίο «χέρι» στο λούσιμο και ξεβγάζουμε καλά με χλιαρό – κι όχι καυτό – νεράκι.

Προσοχή: Ξεβγάζουμε καλά τα μαλλιά και την περιοχή που λουζόμαστε γιατί οι χρωστικές του σαμπουάν είναι πιθανό να αφήσουν αποτύπωμα στη μπανιέρα, κουρτίνα μπάνιου, πετσέτα κλπ.

(το post δεν αποτελεί διαφήμιση)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: