Τι είναι η τονωτική λοσιόν

Τι είναι η τονωτική λοσιόν

…και πόσο απαραίτητη είναι στην καθημερινή μας περιποίηση

Παντού ακούμε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθούμε καθημερινά ώστε να περιποιούμαστε σωστά το πρόσωπό μας. Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα είναι η χρήση της τονωτικής λοσιόν. Τι είναι όμως η τονωτική λοσιόν και γιατί είναι τόσο σημαντικό να τη χρησιμοποιούμε καθημερινά;

Η τονωτική λοσιόν (ή toner όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε) είναι η λοσιόν που έχει δημιουργηθεί για να καθαρίζει και να τονώνει το δέρμα, αλλά και να μικραίνει τους πόρους.

Μπορεί να εφαρμοστεί:

  • με τη χρήση ενός βαμβακιού
  • με ένα καθαρό πανί τύπου γάζα
  • με τα χέρια
  • σε μορφή σπρέι για περισσότερη ευκολία στην εφαρμογή
Τι είναι η τονωτική λοσιόν

Τύποι toners

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 0 – 10%

Είναι η πιο ευγενική μορφή τονωτικής λοσιόν. Χρησιμοποιείται καθημερινά για να διατηρήσει την υγρασία της επιδερμίδας στα ανώτερα στρώματα, να τονώσει την επιδερμίδα και να απομακρύνει κατάλοιπα του μακιγιάζ. Η συνηθέστερη τονωτική λοσιόν αυτού του τύπου είναι το ροδόνερο. Ιδανική για ευαίσθητα δέρματα.

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 10 – 20%

Ελαφρώς πιο δυνατή τονωτική λοσιόν με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Ιδανική για κανονικά ή μεικτά δέρματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το νερό από πορτοκάλι. Χρησιμοποιείται καθημερινά για ενυδάτωση, τόνωση και καθαρισμό.

Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 20 – 60%

Η πιο δυνατή τονωτική λοσιόν που υπάρχει στην αγορά. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και δεν συνιστάται για καθημερινή χρήση, καθώς μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Ιδανική για πολύ λιπαρά δέρματα ή για συγκεκριμένες παθήσεις. Χρησιμοποιείται μόνο κατόπιν εντολής του δερματολόγου.

Τι είναι η τονωτική λοσιόν

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη της τονωτικής λοσιόν;

Απομάκρυνση υπολειμμάτων λιπαρότητας και μακιγιάζ

Όσο καλά κι αν έχουμε καθαρίσει το πρόσωπό μας, υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν κάποια υπολείμματα λιπαρότητας ή μακιγιάζ στο δέρμα. Με τη χρήση μιας τονωτικής λοσιόν, μπορούμε να απομακρύνουμε τυχόν υπολείμματα και να απολαύσουμε μια αίσθηση φρεσκάδας στο πρόσωπο.

Εξισορρόπηση pH

Οι περισσότερες τονωτικές λοσιόν είναι κατασκευασμένες ώστε να εξισορροπούν το pH της επιδερμίδας. Το φυσιολογικό pH του δέρματός μας είναι 5,5 και υπάρχει πιθανότητα να διαταραχθεί από τη χρήση κάποιου σκληρού καθαριστικού σαπουνιού. Με τη χρήση μιας τονωτικής λοσιόν μπορούμε να επαναφέρουμε το pH του δέρματός μας στα φυσιολογικά του επίπεδα με μια κίνηση.

Σύσφιξη πόρων

Οι περισσότερες τονωτικές λοσιόν καθαρίζουν και συσφίγγουν τους πόρους του δέρματος, κάνοντας το πρόσωπό μας πιο λαμπερό και απαλό. Με τη σύσφιξη των πόρων, εξασφαλίζουμε πιο καθαρή και λεία επιδερμίδα.

Επιπλέον ενυδάτωση

Καθώς οι τονωτικές λοσιόν κλειδώνουν την υγρασία της επιδερμίδας μας στα ανώτερα στρώματα, βοηθούν στην καλύτερη ενυδάτωση μετά τον καθαρισμό, αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας (αν αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε μια τονωτική λοσιόν σε μορφή σπρέι για επιπλέον δροσιά).

Υπάρχουν πολλές τονωτικές λοσιόν στο εμπόριο για να επιλέξουμε εκείνη που μας ταιριάζει περισσότερο. Σίγουρα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τον τύπο του δέρματός μας (ευαίσθητο, κανονικό, μεικτό, λιπαρό), τις ανάγκες της επιδερμίδας μας (τόνωση, θρέψη, ενυδάτωση, απολέπιση), αλλά και τις καθημερινές μας συνήθειες (διαθέσιμος χρόνος, βήματα περιποίησης, περιβάλλον εργασίας) ώστε να επιλέξουμε το toner που μας ταιριάζει.

(το post δεν είναι διαφημιστικό)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: