Τι είναι η απολέπιση

Τι είναι η απολέπιση

…και πώς να επιλέξουμε το σωστό προϊόν για το δέρμα μας

Η απολέπιση είναι το κλειδί για ένα λαμπερό και υγιές δέρμα σε κάθε ηλικία. Κατά τη διάρκειά της, απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και αυξάνουμε την ταχύτητα ανάπλασής τους, ανάπλαση η οποία τείνει να γίνεται όλο και πιο αργή όσο μεγαλώνουμε.

Είδη απολέπισης

Η πιο απλή και εύκολη μορφή απολέπισης, γίνεται χρησιμοποιώντας μια πετσέτα ή ένα ειδικό βουρτσάκι καθαρισμού και τρίβοντας (ελαφρά) το δέρμα μας. Για μια πιο ολοκληρωμένη περιποίηση καλό είναι να χρησιμοποιούμε τα ανάλογα προϊόντα όπως scrubs, peels καθώς και αντι-γηραντικά προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως ΑΗΑ, ΒΗΑ ή κάποια ένζυμα φρούτων. Τέλος υπάρχει και η χημική απολέπιση, η οποία γίνεται σε ινστιτούτα από ειδικούς.

Επιλογή προϊόντων απολέπισης

Ο σκοπός της απολέπισης είναι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τους ρύπους και τα υπολείμματα μακιγιάζ από το δέρμα μας.  Κάθε προϊόν απολέπισης εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, γι’ αυτό και η επιλογή του κατάλληλου για εμάς προϊόντος δεν είναι μια απλή υπόθεση.

Όταν δοκιμάζουμε κάποιο απολεπιστικό προϊόν, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας, εκτός από το πόσο βαθιά καθαρίζει το δέρμα μας, τι αίσθηση μας αφήνει μετά καθώς και πόσο εύκολο είναι στη χρήση του. Καταλήγουμε στο προϊόν που μας ικανοποιεί περισσότερο χωρίς να αφήνει το δέρμα μας με ευαισθησίες και ερεθισμούς μετά τη χρήση του.

Τι είναι η απολέπιση

Το ιδανικό προϊόν για τον τύπο δέρματός μας

Για ξηρά ή ευαίσθητα δέρματα, τα ιδανικά απολεπιστικά προϊόντα είναι αυτά με κόκκους ζάχαρης ή αλατιού, αλεσμένους καρπούς ή κόκκους από φυσικά υλικά, όπως jojoba. Κι αυτό γιατί βελτιώνουν την επιδερμίδα κάνοντας ελαφριά απολέπιση χωρίς όμως να την ερεθίζουν. Η επανάληψη της διαδικασίας, δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή, ενώ θα πρέπει να στεγνώνουμε το δέρμα μας με ελαφρές κινήσεις χωρίς τρίψιμο για να αποφύγουμε την εμφάνιση ερεθισμών.

Προϊόντα απολέπισης με ΑΗΑ και ΒΗΑ είναι ιδανικά για πιο ώριμες επιδερμίδες μιας και εκτός του ότι δίνουν λάμψη, βοηθούν στην εξομάλυνση των ρυτίδων και την απελευθέρωση των πόρων. Μία  με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για λιπαρά δέρματα, ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω τύπων προϊόντων είναι ιδανικός. Τα λιπαρά δέρματα είναι από τη φύση τους πιο ανθεκτικά, έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε προϊόντα απολέπισης διαφορετικού τύπου εναλλάξ. Η χρήση τους μπορεί να γίνεται από καθημερινά μέχρι μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τις οδηγίες χρήσεως του προϊόντος.

Πάντα χρησιμοποιούμε τα προϊόντα περιποίησης λαμβάνοντας υπόψιν μας τις οδηγίες χρήσεως που αναγράφονται στη συσκευασία!

Τι είναι η απολέπιση

Προστασία από τον ήλιο

Μια πρόσφατα απολεπισμένη επιδερμίδα πιθανόν να είναι πολύ πιο ευαίσθητη στον ήλιο. Κι αυτό γιατί κατά την απολέπιση, απομακρύνεται η εξωτερική στοιβάδα προστασίας των φυσικών ελαίων του δέρματος. Έτσι, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και οποιοδήποτε προϊόν απολέπισης κι αν έχουμε χρησιμοποιήσει, η χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη.

Το κείμενο δεν είναι διαφημιστικό.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: