Θέματα γάμου

Θέματα γάμου

Έχω παρατηρήσει ότι όλο και περισσότερα ζευγάρια επιλέγουν να έχουν κάποιο θέμα για το γάμο τους. Πολύ συχνά χρησιμοποιούν ως θέμα το αγαπημένο τους χόμπι ή ασχολία – ιδιαίτερα αν λόγω του χόμπι αυτού γνώρισαν τον/την αγαπημένο/η τους. Άλλα ζευγάρια επιλέγουν το θέμα του γάμου τους να βασίζεται σε κάποιο πολύ ξεχωριστό ταξίδι που έχουν κάνει και δανείζονται ”νότες” από κάποιο μέρος που τους εντυπωσίασε πολύ. Άλλοι επιλέγουν το θέμα του γάμου τους με βάση κάποιο αγαπημένο βιβλίο, ταινία ή χρονική περίοδο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και εξαρτώνται καθαρά από το τι αγαπάει το ζευγάρι και ποιό θέμα θα έκανε το γάμο τους ακόμα πιο ξεχωριστό και ιδιαίτερο για εκείνους.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιο ζευγάρι θέλει να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο θέμα αλλά τα χόμπι, το αγαπημένο βιβλίο, ο προορισμός ή η αγαπημένη τους ταινία δεν ταιριάζουν απόλυτα ή δε τους συγκινούν αρκετά ώστε να βασίσουν το γάμο τους σε αυτά; Μια πολύ καλή επιλογή είναι να βασίσουν το θέμα του γάμου τους είτε στην αγαπημένη τους εποχή, είτε στην εποχή που επιλέγουν να παντρευτούν.

Σήμερα θα ήθελα να σας παρουσιάσω κάποια θέματα βασισμένα στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τις προτάσεις αυτές τις συνοδεύω με κάποιες φωτογραφίες εμπνευσμένες από τις εποχές του χρόνου που προσωπικά πιστεύω ότι ταιριάζουν πολύ.

Θέματα γάμου - Άνοιξη

Γάμος την άνοιξη

Η άνοιξη πάντα μας παραπέμπει σε άνθη με γλυκά χρώματα και μυρωδιές και ίσως κάτι τέτοιο μπορεί να αποτελεί και το θέμα του γάμου σας. Δύο πολύ όμορφες ιδέες για ανοιξιάτικους γάμους είναι τα άνθη κερασιάς, για τους λάτρεις των απαλών αποχρώσεων και οι λεβάντες, για τους λάτρεις των πιο έντονων χρωμάτων και μυρωδιών. Τα χρώματα που συνήθως επικρατούν σε ανοιξιάτικους γάμους είναι το έντονο πράσινο συνδυασμένο με παστέλ ή έντονα χρώματα λουλουδιών και συνδυάζονται με υφάσματα απαλά με λουλουδάτα σχέδια, όπως λευκή δαντέλα.

Θέματα γάμου - Καλοκαίρι

Γάμος το καλοκαίρι

Τι πιο ιδιανικό από κοχύλια και ήλιους για τους καλοκαιρίνους γάμους; Τα κοχύλια ταιρίαζουν ιδιαίτερα σε γάμους κοντά στη θάλασσα, ενώ εάν προτιμάτε άνθη για το γάμο σας το καλοκαίρι, οι ήλιοι αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή. Τα χρώματα που συνήθως επιλέγονται είναι οι διάφορες αποχρώσεις του μπλε αντιπροσωπεύοντας το χρώμα της θάλασσας και ουρανού. Εναλλακτικά, θερμά χρώματα, όπως το κίτρινο, μας παραπέμπουν σε ηλιόλουστες καλοκαιρίνες ημέρες. Τα υφάσματα που συνήθως συναντάμε σε καλοκαιρινούς γάμους είναι πιο ανάλαφρα, με περισσότερη κίνηση.

Θέματα γάμου - Φθινόπωρο

Γάμος το φθινόπωρο

Για έναν φθινοπωρινό γάμο πολύ όμορφες επιλογές αποτελούν τα στάχυα και, για κάτι λίγο πιο ασυνήθιστο, τα κόκκινα μήλα. Τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν το φθινόπωρο και που πολύ συχνά επιλέγονται για φθινοπωρινούς γάμους είναι το κεραμιδί ή το πορτοκαλί και συνήθως συνδυάζονται με λίγο πιο “βαριά ” και με όγκο υφάσματα.

Θέματα γάμου - Χειμώνας

Γάμος το χειμώνα

Για χειμερινούς γάμους βρίσκω ιδανικές δύο εντελώς διαφορετικές ιδέες. Η μία με ένα πολύ ζωντανό και χαρακτηριστικό χρώμα και η άλλη ιδέα χωρίς ιδιαίτερο χρώμα αλλά με πολύ λάμψη. Τι πιο ταιριαστό για χειμερινούς γάμους από τα αλεξανδρινά λουλούδια ή τους κρυστάλλους και τις χιονονιφάδες? Τα υφάσματα που τα ζευγάρια συνήθως επιλέγουν είναι και πάλι πιο “βαριά” και ίσως λίγο περισσότερο επίσημα για να ταιριάζουν με τον κρύο καιρό.

Ελπίζω να βρήκατε τις προτάσεις για θέματα γάμου με βάση τις τέσσερις εποχές του χρόνου ενδιαφέρουσες και να σας έδωσαν κάποιες ιδέες που να μπορείτε να υιοθετήσετε και εσείς στο δικό σας γάμο. Φυσικά, αυτό δε σταματά ένα ζευγάρι που ίσως παντρεύεται το χειμώνα να επιλέξει ένα καλοκαιρινό θέμα γάμου ή και το αντίθετο. Αυτό που έχει πάντα σημασία είναι το ζευγάρι να βρει ένα θέμα που να τους αντιπροσωπεύει και να κάνει την ιδιαίτερη αυτή μέρα για εκείνους ακόμα πιο ξεχωριστή.

Κείμενο: Γεωργία Σ.
Collage: EveryWomangr

Για περισσότερα θέματα lifestyle, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: