Τα αντιηλιακά και τα μυστικά τους

Τα αντιηλιακά και τα μυστικά τους

Γνωρίζουμε όλες το πόσο απαραίτητα είναι κάθε φύσεως αντιηλιακά στις μέρες μας. Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι και οι εξορμήσεις μας στη θάλασσα, ας θυμηθούμε μαζί μερικές γενικές χρήσιμες συμβουλές για την ορθότερη χρήση του αντιηλιακού για το καλοκαίρι που έρχεται.

Το αντιηλιακό είναι καλύτερα να απλώνεται στο δέρμα χωρίς μασάζ. Έτσι, απορροφάται λιγότερο και μένει σταθερό στη θέση του για περισσότερη ώρα, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.
Τα νέας γενιάς αντιηλιακά περιέχουν λιπαρά και ενυδατικά συστατικά που μπορεί να μην αναμιγνύονται. Έτσι, είναι απαραίτητη η ανακίνηση του προϊόντος πριν από κάθε χρήση.
Όσο περισσότερη ποσότητα αντιηλιακού εφαρμόζουμε, τόσο καλύτερη προστασία προσφέρουμε στο δέρμα μας. Καλύτερα να προσέχουμε ώστε να μην αφήνουμε κενά.
Επειδή τα αντιηλιακά μένουν αρκετή ώρα κάτω από τον ήλιο, είναι σημαντικό να προσέχουμε τη σύστασή τους για τυχόν αλλοιώσεις και να σεβόμαστε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.
Τα αντιηλιακά και τα μυστικά τους
Πολλά αντιηλιακά είναι ανθεκτικά στο νερό, παρόλ’ αυτά πρέπει να τα ανανεώνουμε κάθε φορά που βγαίνουμε από το νερό και σκουπιζόμαστε.
Η χρήση αντιηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη ακόμη και τις ώρες που καθόμαστε κάτω από μια ομπρέλα θαλάσσης ή κάποιο υπόστεγο.
Γενικά, καλό είναι να θυμόμαστε ότι το μαυρισμένο δέρμα χρειάζεται κι αυτό αντιηλιακή προστασία.
Σημεία όπως είναι η μύτη, το μέτωπο, τα αυτιά, ο λαιμός, οι πατούσες, τα δάκτυλα συνηθίζουμε να τα… ξεχνάμε. Χρειάζεται προσοχή στην εφαρμογή του αντιηλιακού και κάλυψη ολόκληρου του σώματος.

Διάβασε ακόμη:

Ποιο είναι το δικό μας αγαπημένο αντηλιακό για τις διακοπές

Τα δικά μας tips για τη σωστή επιλογή και χρήση αντηλιακού αυτό το καλοκαίρι

Πως μπορείς να φτιάξεις το δικό σου αντιηλιακό λάδι από φυσικά έλαια

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay, Unsplash


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: