Συνδρομητικά κουτιά: Τι προσφέρουν και τι να προσέξεις

Συνδρομητικά κουτιά: Τι προσφέρουν και τι να προσέξεις

Φαντάσου ότι έχεις τα γενέθλιά σου! Εκτός από όλα τα υπέροχα πράγματα που σημαίνει εκείνη η μέρα για σένα, οι εκπλήξεις και τα δώρα είναι σίγουρα κάτι που ανυπομονείς. Τώρα φαντάσου ότι έχεις κάθε μήνα τα γενέθλιά σου! Τι υπέροχη αίσθηση, δε συμφωνείς; Πως θα ήταν να λαμβάνεις κάθε μήνα ένα κουτί έκπληξη; Τι να περιέχει άραγε; Θα μπορούσε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο; Μα και φυσικά θα μπορούσε. Και η λύση; Τα συνδρομητικά κουτιά!

Τα συνδρομητικά κουτιά έχουν αποκτήσει τη δημοτικότητά τους κυρίως για τον παραπάνω λόγο. Η χαρά όταν τα λαμβάνεις, η αγωνία του περιεχομένου και ο ενθουσιασμός του καινούργιου είναι παρόμοια με τα συναισθήματα που έχουμε όταν ανοίγουμε ένα δώρο! Τι κι αν το έχουμε προσφέρει μόνες μας στον εαυτό μας; Τα συνδρομητικά κουτιά έρχονται κάθε μήνα (συνήθως) για να μας θυμίσουν πως είμαστε ακόμη παιδιά και ναι, δεν ντρεπόμαστε να το πούμε, αγαπάμε τα δώρα κάθε είδους!

Εκτός όμως από τη χαρά που περιγράψαμε, τα συνδρομητικά κουτιά έχουν και πρακτική αξία. Μας βοηθούν να γνωρίσουμε προϊόντα που δεν γνωρίζαμε σε φιλική τιμή, να δοκιμάσουμε τι μας ταιριάζει και τι όχι, να ενημερωθούμε και γενικά να διασκεδάσουμε.

Συνδρομητικά κουτιά: Τι προσφέρουν και τι να προσέξεις

Πάμε να δούμε λοιπόν ποιες επιλογές έχουμε:

Συνδρομητικά κουτιά ομορφιάς

Το πιο διαδεδομένο είδος. Συνήθως περιέχουν έναν ικανοποιητικό αριθμό προϊόντων σε φυσικό ή ειδικό μέγεθος, σε ποικιλία καλλυντικών ή προϊόντων/αξεσουάρ μακιγιάζ. Τα προϊόντα που προσφέρονται είναι πάντοτε αρκετά υψηλότερης οικονομικής αξίας από την τιμή του κουτιού, με αποτέλεσμα να μας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε brands που κανονικά δεν θα πλησιάζαμε ποτέ. Εκτός όμως από αυτό, τα συνδρομητικά κουτιά συχνά περιέχουν προϊόντα που δεν έχουμε ξαναδεί, με αποτέλεσμα να μας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε άγνωστες για μας μάρκες ή είδη περιποίησης. Τέλος, μας βοηθούν να ενημερωθούμε για το τι κυκλοφορεί και για τεχνικές που ίσως δεν γνωρίζαμε.

Συνδρομητικά κουτιά χόμπι/φαγητού

Λιγότερο γνωστά, τα συνδρομητικά κουτιά που περιέχουν αντικείμενα όπως βιβλία, ροφήματα ή συλλεκτικές φιγούρες είναι λιγότερο οικονομικά μιας και περιέχουν full size αντικείμενα που μας ταιριάζουν ανάλογα με το χόμπι μας. Συνήθως περιέχουν κάποια αντικείμενα μαζί με μικρά περιοδικά για το αγαπημένο μας θέμα. Αποτελούν ιδανική λύση για συλλέκτες.

Τι να προσέξουμε

Μας συμφέρει πραγματικά η συνδρομή κάποιου κουτιού; Είναι σημαντικό να κάνουμε μια καλή έρευνα πριν δεσμευτούμε με τη συνδρομή ενός κουτιού που τελικά δεν θα μας ικανοποιήσει. Μπορούμε αρχικά να ελέγξουμε παλιότερα κουτιά που συνήθως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα κάθε εταιρίας. Αν για παράδειγμα το κουτί του Φεβρουαρίου της Χ εταιρίας περιείχε ενδιαφέροντα αντικείμενα αξίας 50 ευρώ, ενώ το κουτί κόστιζε 20 ευρώ, τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσουμε. Πρέπει να θυμόμαστε ότι επειδή δεν επιλέγουμε εμείς τα περιεχόμενα του κουτιού, είναι πιθανό κάποια από αυτά να μην μας είναι χρήσιμα ή να μην μας αρέσουν. Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σίγουρες ότι το κουτί μας συμφέρει – ακόμη κι αν υπάρχουν μέσα σε αυτό μικρές «δυσάρεστες» εκπλήξεις.

Υπάρχει πάντα η επιλογή αγοράς ενός μόνο κουτιού. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να τσεκάρουμε την ποιότητα του κουτιού αλλά και τη συνέπεια της εταιρίας πριν δεσμευτούμε με μια μακροπρόθεσμη συνδρομή.

Μια γρήγορη ματιά στις κριτικές θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε αν κάποια εταιρία μας ταιριάζει, αν πραγματοποιεί αυτά που υπόσχεται, αν προσφέρει ποικιλία και αν είναι συνεπής στις αποστολές και γενικότερα στην εξυπηρέτηση.

Όταν καταλήξουμε στο κουτί που επιθυμούμε, μπορούμε να τσεκάρουμε τα πλάνα συνδρομής. Συνήθως, οι εταιρίες προσφέρουν εκπτώσεις σε μακροπρόθεσμες συνδρομές – για παράδειγμα ένα κουτί μπορεί να κοστίζει 15 ευρώ για ένα μήνα και 12 ευρώ ανά μήνα αν εγγραφούμε στην ετήσια συνδρομή. Επίσης, πρέπει να ελέγξουμε τι γίνεται με τα έξοδα αποστολής. Χρεώνονται επιπλέον ή περιλαμβάνονται στο ποσό που αναγράφεται στην ιστοσελίδα;

Συνδρομητικά κουτιά: Τι προσφέρουν και τι να προσέξεις

Ορισμένες εταιρίες περιλαμβάνουν ένα ερωτηματολόγιο κατά την εγγραφή. Είναι σημαντικό να αφιερώσουμε λίγο χρόνο και να το συμπληρώσουμε με προσοχή, αφού κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την εταιρία να προσαρμόσει το περιεχόμενο του κουτιού μας (όσο είναι αυτό εφικτό βέβαια) στα γούστα και τις προτιμήσεις μας. Αν για παράδειγμα ερωτηθούμε σχετικά με το χρώμα των μαλλιών μας, η εταιρία θα λάβει υπόψιν την απάντησή μας όταν έρθει η ώρα για την επιλογή χρώματος κραγιόν κ.ο.κ.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συνδρομητικά κουτιά αποτελούν μια μαζική ενέργεια που δεν απευθύνεται σε μας μόνο. Το κουτί που θα λάβουμε δεν είναι πραγματικό δώρο από μια φίλη που μας γνωρίζει προσωπικά (κι ας αισθανόμαστε έτσι όταν το ανοίγουμε!). Δεν θα πρέπει λοιπόν να είμαστε αυστηρές με τα αντικείμενα που δεν μας πολυαρέσουν, ούτε να απογοητευόμαστε αν κάτι δεν μας ταιριάζει. Μια ιδανική λύση είναι να εγγραφούμε σε μια συνδρομητική υπηρεσία παρέα με μια φίλη μας και κάθε φορά να μοιραζόμαστε το έξοδο αλλά και τα προϊόντα!

Τα συνδρομητικά κουτιά, αν και αποτελούν μια ευχάριστη εμπειρία, δεν παύουν να είναι ένα έξοδο που πρέπει να ερευνήσουμε πριν προχωρήσουμε σε αυτό. Μετά την πάροδο κάποιων μηνών, ίσως αισθανθούμε ότι κάποια πράγματα δεν μας αρέσουν και τόσο ή ότι μερικά προϊόντα επαναλαμβάνονται, με αποτέλεσμα να μην θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνδρομή. Γι’ αυτό χρειάζεται να έχουμε ελέγξει από πριν τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση.

Έχοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, θα σου πω ότι η προσωπική εμπειρία μου από συνδρομητικά κουτιά Ομορφιάς ήταν πολύ ευχάριστη. Μου αρέσει να λαμβάνω κάθε μήνα μια μικρή έκπληξη, να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και να μαθαίνω τι συμβαίνει στον χώρο της Ομορφιάς. Αυτή την περίοδο ψάχνω να βρω ένα καινούργιο κουτί σε συμφέρουσα τιμή που να μου γνωρίσει νέα προϊόντα για να εντάξω στην περιποίησή μου. Ποιο μου προτείνεις;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: