Συμβουλές για μέλλουσες νύφες

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΝΥΦΕΣ

Τι πιο ωραίο από το να ετοιμάζεσαι να παντρευτείς και μάλιστα με τον τρόπο που το είχες ονειρευτεί; Όμως πιστέψτε με κορίτσια, οι ετοιμασίες όσο γλυκές και αν είναι, μπορούν να σου προκαλέσουν πονοκέφαλο και ατελείωτο άγχος. Γιατί, είτε το θέλουμε είτε όχι, όλα περνάνε από τα χέρια και την έγκριση της νύφης. Σαν μέλλουσα νύφη λοιπόν, που βιώνω από πρώτο χέρι τις ετοιμασίες, σκέφτηκα να γράψω τα παρακάτω με σκοπό να βοηθήσω όσο μπορώ και τα υπόλοιπα κορίτσια που ετοιμάζονται να ντυθούν στα λευκά…

Κτήμα και εκκλησία

Το κτήμα, αλλά και η εκκλησία, είναι για μένα τα πρώτα βήματα που θα πρέπει να κάνετε. Όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, φροντίστε τουλάχιστον 10 μήνες πριν να βρείτε τον χώρο που θα κάνετε τη δεξίωση ή το πάρτι σας. Ειδικά εάν ο γάμος σας είναι καλοκαιρινός (γιατί τότε δυσκολεύουν τα πράγματα)! Όσο για την εκκλησία; Θα έλεγα το ίδιο, όμως είναι πιο εύκολο να βρείτε εκκλησία παρά χώρο για το πάρτι μετά το μυστήριο.

Προσκλητήρια και μπομπονιέρες

6 μήνες πριν το γάμο είναι μια καλή περίοδος για να ψαχτείτε! Θα σας πρότεινα να πάρετε διάφορες προσφορές, όμως κατά τη γνώμη μου μη μπερδευτείτε με πολλά μαγαζιά και χάσετε… τον μπούσουλα. Για τα προσκλητήρια υπολογίστε και τον ένα μήνα αναμονής (περίπου) που χρειάζονται για να εκτυπωθούν, καθώς και το ότι θα πρέπει  να τα μοιράσετε τουλάχιστον 2 μήνες πριν το γάμο… Όσο για τις μπομπονιέρες, θα έλεγα πως έχετε περισσότερο καιρό μπροστά σας, μιας και είναι από τα τελευταία πράγματα που παραλαμβάνετε πριν την ημέρα του γάμου.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ ΝΥΦΕΣ

Νυφικό και παπούτσια

Προσωπικά, έριχνα ματιές στο διαδίκτυο  για νυφικά 10 μήνες πριν το γάμο. Έπαιρνα και έκλεινα ραντεβού 7-6 μήνες πριν, αν και πολλοί μου έλεγαν πως βιάζομαι, όμως τελικά μου βγήκε σε καλό, αφού κατάλαβα από νωρίς τι ήθελα. Θα σας πρότεινα να πάτε σε οίκους με έτοιμα νυφικά και απαραιτήτως να πάτε να δοκιμάσετε και σε ατελιέ. Οι διαφορές είναι αρκετές. Εάν αποφασίσετε να ράψετε το νυφικό σας, αλλά σκοπεύετε να αδυνατήσετε για το γάμο, πρέπει οπωσδήποτε να ενημερώσετε τον άνθρωπο που θα σας το ράψει! Όσο για τα παπούτσια, θα πρέπει να έχετε βρει «τα γοβάκια της σταχτοπούτας» εγκαίρως, διότι θα πρέπει να σας πάρουν το μάκρος του νυφικού φορώντας τα! Μη λυπηθείτε να δώσετε κάτι παραπάνω για τα παπούτσια σας και σιγουρευτείτε πως  θα τα αντέξετε όλο το βράδυ, αυτό θα έλεγα πως είναι βασικό κριτήριο για την αγορά τους.

Μακιγιάζ και μαλλιά

Βρείτε τους επαγγελματίες που πάνε με την αισθητική σας και κλείστε την ημερομηνία τουλάχιστον 6 μήνες πριν. Οι περισσότεροι έχουν κλεισμένες τις ημερομηνίες τους μπορεί και έναν χρόνο νωρίτερα! Θα σας συμβούλευα να έχετε στο μυαλό σας και μια εναλλακτική, διότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι νύφες «κρεμιούνται» από κομμωτές και μακιγιέζ (έχω ακούσει τραγικές ιστορίες όλο αυτό το διάστημα).

Γενικότερα αν έμαθα κάτι απ’ όλη αυτή τη προετοιμασία, είναι ότι όσο νωρίτερα κλείσετε τις άνωθεν υποθέσεις, τόσο πιο ευχάριστα και χαλαρά θα είστε πριν το γάμο σας. Πιστέψτε με, μην ακούσετε ούτε για μια στιγμή εκείνους που θα σας πουν πως είναι νωρίς! Ο χρόνος κυλάει σα νερό όταν έχεις τόσες δουλειές να κάνεις και τις τελευταίες ημέρες είναι προτιμότερο να φροντίζετε το δέρμα και τον ύπνο σας παρά να τρέχετε πανικόβλητη.

Η ώρα η καλή…!

Κείμενο: Δέσποινα Ζέρβα (MUA @dezemua)
Φωτογραφία: Unsplash

Για περισσότερα θέματα γάμου, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: