Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Αν είσαι από τις τυχερές που σε λίγες μέρες θα βρίσκεσαι σε κάποιο πανέμορφο νησί ή θα επισκεφτείς ένα γραφικό χωριό, τότε σίγουρα θα μετράς τις μέρες έχοντας στο μυαλό σου μόνο τις χαλαρές στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Για να έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο, καλό θα ήταν να προσέξεις μερικά πράγματα, ώστε να γυρίσεις πίσω μόνο με υπέροχες αναμνήσεις! Μερικές συμβουλές για ασφαλείς διακοπές ίσως σε βοηθήσουν να αποφύγεις τους… μπελάδες του καλοκαιρού!

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Πετσέτες θαλάσσης

Οι πετσέτες θαλάσσης χρησιμοποιούνται όσο τίποτε άλλο στη βαλίτσα μας. Καλό είναι να τις στεγνώνουμε μετά από κάθε χρήση – απλώνοντάς τες κάτω από τον καυτό ήλιο. Αν είναι δυνατό, καλό θα ήταν να τις πλέναμε κιόλας κάθε δυο – τρεις μέρες. Εναλλακτικά, μπορούμε να στρώσουμε ένα παρεό κάτω από την πετσέτα μας, όταν αυτή τοποθετείται σε δημόσιες ξαπλώστρες.

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Σαγιονάρες παντού

Όσο δροσερή κι αν φαίνεται η πισίνα του ξενοδοχείου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο δάπεδο που την περιβάλει καραδοκούν μύκητες – που θέλουν τόσο πολύ να φωλιάσουν στα ποδαράκια μας. Γι’ αυτό, καλό είναι να έχουμε ένα ζευγάρι σαγιονάρες μαζί μας, τις οποίες θα φοράμε παντού – και εννοείται θα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά γυρνώντας στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Οι σαγιονάρες είναι απαραίτητες και στους χώρους ευεξίας και σπα των ξενοδοχείων (αν αποφασίσουμε να τους επισκεφτούμε).

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Καθαρά και βρώμικα ρούχα

Μερικές άδειες σακούλες μέσα στη βαλίτσα μας θα μας βοηθήσουν να χωρίσουμε τα καθαρά από τα βρώμικα ρούχα κατά την επιστροφή. Τα βρώμικα ρούχα καλό είναι να τα έχουμε αφήσει να στεγνώσουν εντελώς πριν τα τοποθετήσουμε στη βαλίτσα μας. Γυρνώντας σπίτι, θα είναι πολύ πιο εύκολο να συμμαζέψουμε τα ρούχα – αφού θα ξέρουμε ποια πρέπει να πλυθούν και ποια όχι.

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Σεντόνια και πετσέτες

Αν υπάρχει χώρος στο αυτοκίνητο και επισκεπτόμαστε ένα ξενοδοχείο που δεν γνωρίζουμε, καλό θα ήταν να πάρουμε μαζί μας ένα σετ σεντόνια και πετσέτες. Από προσωπική εμπειρία, έχει τύχει να επιστρέψω από διακοπές νωρίτερα λόγω βρώμικων σεντονιών που μου προκάλεσαν αλλεργία.

Καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα

Ένας γρήγορος καθαρισμός του δωματίου – πριν ακόμη ανοίξουμε τις βαλίτσες μας – θα μας εξασφαλίσει ότι οι επιφάνειες που αγγίζουμε είναι σωστά καθαρισμένες. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε στη λεκάνη της τουαλέτας, το δάπεδο του ντους, τους διακόπτες και τα πόμολα. Ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια που είναι εύκολα στη χρήση και δεν πιάνουν χώρο στη βαλίτσα θα μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε το δωμάτιο στο πι και φι.

Συμβουλές για ασφαλείς διακοπές

Προσοχή και στο ταξίδι

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, καλό θα ήταν να θυμόμαστε να πλένουμε τα χέρια μας πριν οποιοδήποτε σνακ ή φαγητό. Ένα απολυμαντικό τζελ θα μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τα χέρια μας καθαρά και να απολαύσουμε το τοστάκι μας στο καράβι.

Καλές διακοπές σε όλους!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr, Unsplash


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: