Browsing Category

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Βελούδινη σούπα με γλυκοπατάτα

Βελούδινη σούπα με γλυκοπατάτα

Πρέπει να ομολογήσω ότι με το χειμώνα δεν τα πάω και πολύ καλά. Πασχίζω να ζεσταθώ όταν πιάσουν τα κρύα και γι’ αυτό αγαπώ να τρώω ζεστές σούπες όσο πιο συχνά γίνεται. Το πρόβλημα με τις σούπες όμως όπως όλες μας γνωρίζουμε, είναι ότι δεν είναι αρκετά χορταστικές. Με τη συνταγή που θα μοιραστώ μαζί…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο

Κέικ σοκολάτας με αβοκάντο

Τι θα λέγατε για μια συνταγή για κέικ χωρίς βούτυρο, γάλα, αυγά ή τίποτα ζωικό αλλά με αβοκάντο; Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και αν είστε σαν και εμένα που λατρεύω τη γεύση του αβοκάντο τότε γιατί να μην τη δοκιμάσετε; Αρχικά φαίνεται ότι χρησιμοποιούμε πολλά υλικά, αλλά τα περισσότερα είναι υλικά που έχουμε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ζουμερές μπουκίτσες κοτόπουλου με μουστάρδα

Ζουμερές μπουκίτσες από κοτόπουλο με μουστάρδα

Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα είναι μια διαφορετική ιδέα που με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη σε διάφορες περιστάσεις. Είναι ένα πιάτο με κοτόπουλο που μπορούμε να σερβίρουμε άνετα σε ένα καθημερινό γεύμα της οικογένειας, αλλά και όταν έχουμε καλεσμένους. Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή που δεν έχει περιθώρια λάθους, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι μια από…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η τάρτα των γιορτών

Η τάρτα των γιορτών

Έτοιμες για τις φετινές γιορτές; Τι θα λέγατε για ένα λίγο πιο ασυνήθιστο γλυκό για το φετινό τραπέζι; Μια νόστιμη και ελαφριά σοκολατένια τάρτα είναι ότι πρέπει για την ημέρα των Χριστουγέννων (και όχι μόνο), μιας και ένα ελαφρύ γλυκό είναι ιδανικό μετά από ένα χορταστικό γέυμα. Η συνταγή παρακάτω μας περιγράφει βήμα βήμα πως…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διπλοφουρνιστά biscotti με φιστίκια αιγίνης

Διπλοφουρνιστά biscotti με φιστίκια αιγίνης

Το κύριο χαρακτηριστικό των ιταλικής προέλευσης biscotti (μπισκότα), είναι ότι φουρνίζονται δύο φορές και αυτό τους δίνει μια ιδιαίτερη υφή, μεταξύ παξιμαδιού και μπισκότου. Συνοδεύουν υπέροχα τον καφέ ή το τσάι μας, είναι εντυπωσιακά όταν τα βλέπουμε και ακόμα πιο εντυπωσιακά όταν τα τρώμε. Η συνταγή για τα biscotti που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Ισπανική ομελέτα φούρνου (φριτάτα)

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ λατρεύω τις ομελέτες. Αυτό που δε μου αρέσει όμως καθόλου είναι το τηγάνισμα. Δοκίμασα λοιπόν τον ισπανικό τρόπο που φτιάχνεται η ομελέτα, δηλαδή στο φούρνο (φριτάτα)! Έτσι και πιο ελαφριά γίνεται και πιο εύκολα μαγειρεύεται, μιας και ούτε και να τηγανίσουμε χρειάζεται, ούτε να την γυρίσουμε κ.τ.λ. Υλικά για…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο

Φτιάξε τα πιο γευστικά cupcakes με φυστίκια Αιγίνης και ροδόνερο για να τα απολαύσεις με το απογευματινό καφεδάκι σου. Υλικά Για τα cupcakes 40γρ ανάλατα φυστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και τεμαχισμένα σε μικρά κομματάκια 125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 125γρ ζάχαρη ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 125γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 2 αυγά 1,5 κουταλιά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μανιτάρια στιφάδο

Συνταγή για μανιτάρια στιφάδο

Το στιφάδο είναι από τα λίγα φαγητά που δεν προτιμώ. Ενώ λατρεύω τη μυρωδιά και κυρίως τη σάλτσα του (έχει πέσει το ψωμάκι μου μέσα σ’ αυτή τη σάλτσα άπειρες φορές) ποτέ δε μου άρεσε με ό,τι κρέας κι αν το είχα δοκιμάσει. Λέξη κλειδί: άρεσε! Γιατί από τότε που το δοκίμασα με μανιτάρια είναι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μπισκότα shortbread με δενδρολίβανο

Μπισκότα shortbread με δενδρολίβανο

Το shortbread είναι ένα παραδοσιακό Σκωτσέζικο μπισκότο που κύριο συστατικό του είναι το βούτυρο. Έχει μια χαρακτηριστική υφή και γεύση, είναι γλυκό αλλά όχι πολύ, αρκετά μαλακό και θρυμματίζεται εύκολα. Την αγαπημένη μου συνταγή για βουτυρένια μπισκοτάκια shortbread με δενδρολίβανο θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα. Είναι πανεύκολη, δε χρειάζεται υποχρεωτικά μίξερ και θα σας εντυπωσιάσει,…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ