Παραλίες και θάλασσα τέλος! Ώρα να φτιάξεις έναν γλυκό πειρασμό «χωρίς ενοχές»! Πόση σοκολάτα μπορείς να βάλεις; Όση θες και όση μπορείς να αντέξεις!

Υλικά για τη βάση:
- 180γρ βούτυρο λιωμένο
- 370gr δημητριακά σοκολατένια – σε σχήμα νιφάδας ρυζιού
- 1 πακέτο μπισκότα σοκολατένια
Υλικά για τη κρέμα:
- 600gr κρέμα γάλακτος πλήρης
- 600gr σοκολάτα κουβερτούρα 65%
- 60gr μέλι
Προαιρετικά
πουράκια, σοκολάτες γάλακτος/λευκή/μαύρη, κέικ, μπισκότα σοκολατένια.

Εκτέλεση
Βήμα 1: Ξεκίνα με την βάση. Λιώσε το βούτυρο σε ένα μπρίκι. Χτύπα ελαφρά τα δημητριακά, ώστε να σπάσουν (αλλά να μη γίνουν σκόνη), για ένα τραγανό αποτέλεσμα. Ομοίως και το πακέτο με τα μπισκότα.
Βήμα 2: Ανακάτεψε τα παραπάνω υλικά μαζί μέχρι να πάει παντού το βούτυρο. Σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση βάλε τα 2/3 του μείγματος, πίεσε το καλά και βάλτο στο ψυγείο. Σε ένα μικρότερης διαμέτρου σκεύος βάλε μία λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και βάλε το υπόλοιπο μείγμα, πίεσε καλά και βάλτο στη κατάψυξη.
Βήμα 3: Ας ετοιμάσουμε την κρέμα. Σε ένα μπολ βάλε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια. Σε ένα κατσαρολάκι βάλε την κρέμα γάλακτος και το μέλι και ζέστανέ τα. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα με την κρέμα, ρίξ’το πάνω από τη σοκολάτα. Άσε το μείγμα για 3′ και έπειτα ξεκίνα να ανακατεύεις ώσπου να ομογενοποιηθεί εντελώς και να λιώσει η σοκολάτα.
Βήμα 4: Ώρα για να συνθέσουμε την τούρτα! Πάνω στη κεντρική βάση (αυτή πάνω στο αποσπώμενο ταψάκι) βάλε τη μισή κρέμα. Τη δεύτερη βάση που έχουμε στη κατάψυξη βάλε τη πάνω από τη κρέμα και ρίξε και την υπόλοιπη σοκολάτα.
Βήμα 5: Αφού αφήσεις την τούρτα στο ψυγείο για 4-5 ώρες, μπορείς να την βγάλεις από τη βάση και να την διακοσμήσεις με ότι σοκολατένιο «λιχουδίνι» αγαπάς!!!

Tips:
1. Εάν δεν σου αρέσει τόσο πολύ η πικρή σοκολάτα, δοκίμασε να βάλεις αντί για 600gr κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος ή πραλίνα.
2. Μην βάλεις στο μούλτι τα δημητριακά – θα σου γίνουν σκόνη πριν καν το καταλάβεις!
3. Όταν βάζεις τη 2η βάση πρέπει να είσαι γρήγορη! Έχε αυτοπεποίθηση και αναποδογύρισε την κατευθείαν πάνω στη τούρτα.
Καλή απόλαυση!
Κείμενο: Σία Τσίπουρα
Φωτογραφίες: EveryWomangr
Για περισσότερες συνταγές, δες εδώ
Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.
Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.