Σχέσεις με πρώην συντρόφους

Σχέσεις με πρώην συντρόφους

Μετά από μακροχρόνια έρευνα (όπου «έρευνα» βάλε πολύωρες συζητήσεις με φίλες, προσωπικά ραντεβού και σχέσεις) έχω καταλήξει ότι οι σχέσεις με πρώην συντρόφους είναι μια πολύπλοκη κατάσταση. Μέσα στο μυαλό μου, τις σχέσεις με τους πρώην, τις έχω κατατάξει σε τρεις κατηγορίες:

1. Η σχέση «Δεν θέλω να σε βλέπω ούτε ζωγραφιστό»!

Ξέρεις για τί ακριβώς μιλάω. Για εκείνο το σύντροφο που δεν ήταν άξιος να σταθεί πλάι σου, σε πρόδωσε ή σε πλήγωσε χωρίς αιτία. Για εκείνον που, μετά το χωρισμό, φέρθηκε αναξιοπρεπώς και σε έκανε να μετανιώσεις για την αρχική επιλογή σου. Οι σχέσεις αυτές είναι καλύτερο να μένουν στο παρελθόν, αφού ούτε ιδιαίτερη εκτίμηση υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων, ούτε πραγματικό ενδιαφέρον. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατάμε στη ζωή μας ανθρώπους που δεν μας νοιάζονται και δεν επιθυμούν το καλό μας.

2. Η σχέση «Είμαστε φίλοι, αλλά γλυκοκοιταζόμαστε»!

Όλες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, βγήκαμε κάποιο ραντεβού με έναν υποψήφιο σύντροφο, το οποίο δεν προχώρησε όπως ίσως επιθυμούσαμε. Το να διακόψεις μια σχέση λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό και δεν γεννάει αρνητικά συναισθήματα για τον άλλο. Ίσως μάλιστα προσπαθήσεις να κρατήσεις και φιλικές σχέσεις με τον πρώην πλέον σύντροφό σου. Μήπως όμως κάπου βαθιά μέσα σου, πασχίζεις να του τραβήξεις το ενδιαφέρον ή εξακολουθείς να φλερτάρεις μαζί του, ακόμη και αν ξέρεις ότι δεν τον θες πραγματικά; Είναι φυσιολογικό να επιθυμούμε την προσοχή του άλλου σε κάποιες περιπτώσεις, αξίζει όμως να σκεφτούμε αν το συγκεκριμένο άτομο μας ενδιαφέρει πραγματικά.

3. Η σχέση «Είμαστε πραγματικοί φίλοι»!

Προσωπικά δεν έχω βιώσει αυτού του είδους σχέση με πρώην, το έχω δει όμως σε κοντινά μου πρόσωπα. Επειδή μια σχέση δεν κατάφερε να ευδοκιμήσει ως ερωτική, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να ανθίσει σε μια άλλη μορφή, π.χ. φιλική. Δύο πρώην μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι, χωρίς κρυμμένα μηνύματα μεταξύ τους, και να μοιραστούν μια ειλικρινή σχέση αγάπης και αλληλοσεβασμού.

Εσύ τί έχεις αποκομίσει από τις ερωτικές σχέσεις με τους πρώην σου; Πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια σε μια σχέση που έληξε άδοξα αλλά αξίζει να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Death to Stock Photos

Για περισσότερα θέματα ψυχολογίας, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: