Πτι φουρ μπισκοτάκια για τον καφέ

Πτι φουρ

Πάντα λάτρευα αυτά τα γλυκάκια, όχι μόνο επειδή μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια, αλλά επειδή τρώγονται όλες τις ώρες και ταιριάζουν τέλεια με καφέ και τσάι. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα φτιάξουμε από ότι νομίζετε οπότε ας ξεκινήσουμε…

Πτι φουρ

Υλικά για 15 περίπου πτι φουρ μπισκοτάκια

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (δηλαδή πολύ μαλακό όχι όμως λιωμένο)
  • 50γρ κορν φλάουρ
  • 75γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 – 1,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • λίγο αλατάκι

Υλικά για το στολισμό

  • κουβερτούρα που θα λιώσουμε
  • τρούφα ή/και ξηρούς καρπούς
  • μαρμελάδα βερύκοκο (όχι πολύ υγρή)
Πτι φουρ

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις ή 170 βαθμούς σε φούρνο με αέρα.

Ετοιμάζουμε μια λαμαρίνα ή ταψάκι με λαδόκολλα.

Βάζουμε όλα τα υλικά μας για τα μπισκοτάκια σε ένα μεγάλο μπολ και τα δουλεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη, μαλακιά ζύμη. Το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ μαλακό αλλά όχι λιωμένο για να δουλευτεί η ζύμη εύκολα με το χέρι μας (βοηθάει πολύ να φορέσουμε γάντια μιας χρήσεως γιατί είναι πολύ λιπαρή η ζύμη μας λόγω του βούτυρου).

Μεταφέρουμε τη μαλακή μας ζύμη σε ένα κορνέ με μεγάλη μύτη.

Πτι φουρ

Σχηματίζουμε τα μπισκοτάκια μας σε ραβδάκια με το κορνέ, προσπαθώντας να είναι μικρά και ομοιόμορφα, αλλά μεγαλύτερα από μπουκίτσες. Τα μπισκοτάκια μας πρέπει να είναι ζυγός αριθμός μιας και θα τα κάνουμε σαντουιτσάκι ανά ζευγαραράκι.

Ψήνουμε τα πτι φουρ για 15 λεπτά (ή 20 λεπτά αν τα μπισκοτάκια μας είναι πιο μεγάλα).

Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά για να τα συνθέσουμε. Όσο κρυώνουν τα μπισκοτάκια, θα γίνονται και πιο σταθερά γι’αυτό είναι  πολύ σημαντικό να είναι εντελώς κρύα πριν συνθέσουμε τα πτι φουρ.

Ενώνουμε ανά 2 τα μπισκοτάκια σαν σαντουιτσάκι με τη μαρμελάδα βερύκοκο στη μέση.

Λιώνουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ ώστε να ξεκινήσουμε να βουτάμε τα πτι φουρ (κατά το ήμισυ) στη λιωμένη σοκολάτα. Κάθε πτι φουρ που έχουμε βουτήξει στη σοκολάτα το περνάμε αμέσως μετά στην τρούφα και το μεταφέρουμε σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε ως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Πτι φουρ

Tip

Για να αποφύγουμε να λερώσουμε πολύ τους πάγκους της κουζίνας, καλό είναι να αφήνουμε να στάξει η επιπλέον σοκολάτα πάνω από το μπολάκι μας πριν συνεχίσουμε με το επόμενο βήμα.

Και είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πτι φουρ

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: