Ψωμάκι με τυρί χαλούμι και δυόσμο

Ψωμάκι με τυρί χαλούμι και δυόσμο

Η παρακάτω συνταγή είναι πολύ εύκολη και μαζί με το ψήσιμο πάιρνει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά. Το ψωμάκι κόβεται σε 8-10 φετούλες περίπου και αποτελεί καταπληκτικό συνοδευτικό για πιάτα με όσπρια ή λαχανικά, ή μπορεί να φαγωθεί και σαν ένα πολύ νόστιμο σνακ. Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.

Ψωμάκι με τυρί χαλούμι και δυόσμο

Υλικά

  • 100ml καλαμποκέλαιο
  • 150ml φρέσκο γάλα
  • 4 αυγά
  • 50 γρ μέλι
  • 225 γρ χαλούμι κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερό δυόσμο
  • 50 γρ σταφίδες (προαιρετικό)
Ψωμάκι με τυρί χαλούμι και δυόσμο

Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις ή στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρά τη φόρμα που θα ψήσουμε μέσα το ψωμάκι μας, έχοντας πρώτα στρώσει λίγη λαδόκολλα.

Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το λάδι, τα αυγά, το γάλα το μέλι και το δυόσμο και μετά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο χαλούμι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε το αλέυρι μας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε και τις σταφίδες (προαιρετικό). Το μείγμα μας, που είναι αρκετά υγρό, είναι έτοιμο για να μεταφερθεί στη φόρμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Ψήνουμε για 50-60 λεπτάκια περίπου στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μόλις είμαστε σίγουρες ότι το ψωμάκι μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε 10 λεπτάκια περίπου για να το ξεφορμάρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ψωμάκι με τυρί χαλούμι και δυόσμο
everywomangr banner συνταγές

Κείμενο: Μαργαρίτα Κ.
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: