Προστασία των μαλλιών από το χλώριο και το θαλασσινό νερό

Προστασία των μαλλιών από το χλώριο και το θαλασσινό νερό

Ο ζεστός καιρός πάει πακέτο με κάθε είδους μπάνια, σωστά; Αυξάνεται ο αριθμός των ντους που κάνουμε μέσα στην εβδομάδα (πολλές φορές και μέσα στη μέρα), πηγαίνουμε στην παραλία όσο πιο συχνά μπορούμε, επιλέγουμε την κολύμβηση σε πισίνα για την καθημερινή μας άθληση, επισκεπτόμαστε πισίνες σε καφέ και ξενοδοχεία όταν μπορούμε… Η επαφή των μαλλιών μας με το χλώριο και το θαλασσινό νερό γίνεται πιο συχνή και είναι πιθανό να βλάψει τα μαλλιά μας – ειδικά όταν δεν πρόκειται για μια συνήθειά μας (κολυμβητήριο όλο τον χρόνο), αλλά για μια δραστηριότητα της εποχής.

Προστασία των μαλλιών από το χλώριο και το θαλασσινό νερό

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν ώστε να προστατεύσουμε τα μαλλάκια μας;

#1 – Βρέχουμε τα μαλλιά πριν ακόμη μπούμε στην πισίνα ή τη θάλασσα. Τα μαλλιά μας απορροφούν το νερό σα σφουγγάρι! Αν είναι ήδη βρεγμένα, θα απορροφήσουν λιγότερη ποσότητα από το χλωριωμένο ή το αλατισμένο νερό που θα τα ξηράνει.

#2 – Εφαρμόζουμε ένα προστατευτικό προϊόν. Πριν βουτήξουμε το κεφάλι μας στο νερό της πισίνας ή τη θάλασσα, καλό είναι να εφαρμόσουμε ένα προστατευτικό προϊόν για το χλώριο (ή φυσικό λάδι αν πρόκειται για μπάνιο στη θάλασσα) που θα δημιουργήσει ένα φιλμ γύρω από τις τρίχες και δεν θα αφήσει το νερό να απορροφηθεί. Εναλλακτικά, μπορούμε να ψεκάσουμε όλο το μήκος των μαλλιών με leave-in μαλακτική κρέμα σε σπρέι.

#3 – Φοράμε το σκουφάκι μας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για την προστασία των μαλλιών από ένα ειδικό σκουφάκι μπάνιου – το οποίο φοράμε πριν μπούμε στο νερό και δεν το βγάζουμε μέχρι να σκουπιστούμε. Όσο είμαστε στον ήλιο, φοράμε ένα καπελάκι – ακόμη κι αν δεν σκοπεύουμε να βρέξουμε τα μαλλιά μας στο χλωριωμένο ή το θαλασσινό νερό.

Προστασία των μαλλιών από το χλώριο και το θαλασσινό νερό

#4 – Πιάνουμε τα μαλλιά μας. Τα πιασμένα μαλλιά (σε κότσο ή σε πλεξίδα) έχει αποδειχθεί ότι απορροφούν λιγότερη ποσότητα νερού – άσε που είναι και πολύ πρακτικά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και τα μαλλιά δεν μπερδεύονται τόσο.

#5 – Ξεβγάζουμε τα μαλλιά με το βγαίνουμε από την πισίνα ή τη θάλασσα. Εννοείται ότι επιλέγουμε καθαρό νερό σε δροσερή θερμοκρασία και ξεβγάζουμε καλά τα μαλλιά ώστε να απομακρύνουμε το χλώριο ή το αλάτι. Ιδανικά μετά εφαρμόζουμε ένα μαλακτικό και προστατευτικό προϊόν για ενυδάτωση και προστασία και χτενίζουμε ώστε να πάει παντού.

#6 – Αποφεύγουμε το συχνό λούσιμο. Ειδικά στις διακοπές, μπορεί να κάνουμε πάνω από ένα μπάνιο την ημέρα στην πισίνα ή την θάλασσα. Δεν χρειάζεται να λουζόμαστε κάθε φορά! Καλύτερα είναι να ακολουθούμε το #5 και να λούζουμε τα μαλλιά μας με ένα απαλό σαμπουάν μία φορά την ημέρα ή καλύτερα κάθε δύο μέρες. Δεν ξεχνάμε φυσικά την μαλακτική μας κρέμα και μια ενυδατική μάσκα περιποίησης των μαλλιών μια με δυο φορές την εβδομάδα.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pexels


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: