Πρόκληση: Πίνακας διαθέσεων – Μάθε πόσες καλές μέρες έχεις κάθε μήνα

Πίνακας διαθέσεων

Κάποτε είχα διαβάσει ένα άρθρο που εξηγούσε ότι ενώ πολύ συχνά νομίζουμε ότι έχουμε περισσότερες άσχημες μέρες απ’ ότι καλές τελικά ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Θυμάμαι πως είχα βρει τον τίτλο τελείως εκτός πραγματικότητας (τουλάχιστον της δικής μου) και ξεκίνησα να το διαβάζω με αρνητική διάθεση, έτοιμη να βρω το λάθος και να το απορρίψω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το βρήκα αυτό το λάθος. Ούτε όμως και με έπεισε. Δηλαδή πως γίνεται να έχω πιο πολλές καλές μέρες αλλά να περνάει ολόκληρη η εβδομάδα πολλές φορές και να μοιάζει σαν εφιάλτης; Στον επίλογο ο συγγραφέας προέτρεπε τον αναγνώστη να σημειώνει τις καλές του μέρες και στο τέλος του μήνα ή του χρόνου να δει τ’ αποτελέσματα. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτό το πείραμα και σήμερα θα ήθελα να μοιραστώ τα συμπεράσματά μου μαζί σας.

Τι θα χρειαστούμε

  • έναν πίνακα με τους μήνες και τις μέρες κάθε μήνα (μπορείτε να εκτυπώσετε αυτόν που υπάρχει παρακάτω)
  • 5 ξυλομπογιές σε διαφορετικά χρώματα
  • καλή διάθεση
  • χρόνος: λιγότερο από ένα λεπτό κάθε μέρα
Πίνακας διαθέσεων

Η διαδικασία

Διαλέγουμε ένα χρώμα για κάθε «είδους» μέρα. Για παράδειγμα κόκκινο για τις τέλειες μέρες, πορτοκαλί για τις καλές, λαχανί για τις μέτριες, κυπαρισσί για τις κακές και μαύρο για τις χάλια μέρες. Διαλέγουμε διαφορετικά χρώματα, που δεν είναι παρόμοια μεταξύ τους για να μπορούμε να δούμε τα αποτελέσματα πιο ξεκάθαρα. Αποφεύγουμε δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε δύο κοντινούς τόνους του ίδιου χρώματος.

Κάθε βράδυ, σκεφτόμαστε την ημέρα που πλησιάζει στο τέλος της και αποφασίζουμε πως θα την αξιολογήσουμε με ηρεμία και ειλικρίνεια. Ήταν μια καλή μέρα; Ήταν μέτρια; Χρωματίζουμε το κουτάκι της συγκεκριμένης ημερομηνίας ανάλογα με την αξιολόγησή μας.

Πίνακας διαθέσεων

Τα συμπεράσματα

Δεν ξέρω αν θα συμβεί και σ’ εσάς, στη δική μου περίπτωση πάντως οι καλές μέρες ξεπέρασαν κατά πολύ τις κακές. Ακόμα και εβδομάδες που κανονικά θα θεωρούσα πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και δυσάρεστες, αν κοιτούσα τις μέρες ξεχωριστά ήταν φανερό πως δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Ίσως γιατί στο τέλος της ημέρας όταν έχουν ηρεμίσει τα πνεύματα, τα γεγονότα που έρχονταν στο μυαλό μου ήταν τα πιο όμορφα κι ευχάριστα, τα άσχημα τα είχα ήδη αφήσει πίσω μου. Ίσως πάλι αυτό να γίνονταν λόγω του Πίνακα Διαθέσεων, δεν ξέρω. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά πάντως είναι πως από τότε που άρχισα να καταγράφω καθημερινά τη διάθεσή μου, άρχισα να έχω περισσότερες καλές μέρες απ’ ότι κακές. Και αυτό μου άρεσε, γιατί να το κρύψω άλλωστε; Γι’ αυτό και συνεχίζω να συμπληρώνω τον πίνακά μου κάθε μέρα ανελλιπώς.

Πίνακας διαθέσεων

Όσο για τις κακές μέρες; Φυσικά και δεν εξαφανίστηκαν αλλά όσο περνάει ο καιρός με μαθαίνω σιγά σιγά πως δεν πειράζει που υπάρχουν. Αντιδρώ ανάλογα φυσικά, μπορεί να φωνάξω ή να κλάψω, να θυμώσω ή να λυπηθώ αλλά μετά θα προχωρήσω. Έχω πολλά κουτάκια που σκοπεύω να χρωματίσω κόκκινα ακόμα.

Πίνακας διαθέσεων για εκτύπωση

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: