Πρόκληση 5 ημερών: Περισσότερο νερό

Πρόκληση 5 ημερών: Περισσότερο νερό

Στην προσπάθειά μου να βελτιώσω τον τρόπο ζωής μου, αποφάσισα να ακολουθήσω ορισμένες «προκλήσεις» για πέντε ημέρες και να διαπιστώσω αν μπορώ τις προκλήσεις αυτές να τις αναγάγω σε συνήθειες. Ξεκινώντας από τον Απρίλιο, κάθε μήνα θα σου παρουσιάζω τα αποτελέσματα των προκλήσεων αυτών σε μορφή ημερολογίου και θα μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις και τις εντυπώσεις μου. Αν θες, ακολούθησε μαζί μου αυτές τις προκλήσεις και μοιράσου τα δικά σου συμπεράσματα…

Μετά από έναν εξαντλητικό χειμώνα, που προσωπικά το μόνο που ήθελα να κάνω ήταν να κρυφτώ κάτω από φαρδιά ζεστά πουλόβερ και να παρηγορηθώ με κάθε λογής junk food με λιωμένο τυρί και μπέικον, συνειδητοποίησα ότι η ποσότητα νερού που έπινα ήταν ελάχιστη! Θες το κρύο, θες τα υπέροχα αναψυκτικά που φώναζαν τ’ όνομά μου, θες τα ζεστά τσαγάκια που απολάμβανα κάθε τόσο, είχα «ξεχάσει» να πίνω αρκετό νεράκι!

Αυτή λοιπόν είναι και η πρώτη πρόκληση που αποφάσισα να βάλω στον εαυτό μου. Πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πίνω περισσότερο νερό.

Ο στόχος

Με τον όρο «περισσότερο νερό» δεν εννοώ φυσικά 5 ποτήρια νερό! Σαν προσωπικό μου στόχο έθεσα τα 8 – 10 ποτήρια νερό ημερησίως. Και αν και ακούγεται κάτι εύκολο, σε διαβεβαιώ ότι δεν είναι! Σε πρώτη φάση μέτρησα πόσα ποτήρια νερό πίνω την ημέρα. Μπορώ να σου πω ότι δεν ξεπερνούσαν τα τρία με τέσσερα! Ναι! Τόσο λίγο!

Η προετοιμασία

Φυσικά δεν θα ξεκινούσα έτσι απλά την πρόσκληση των πέντε ημερών. Χρειάστηκε να κάνω μια μικρή προετοιμασία, ώστε να είμαι σίγουρη ότι θα φτάσω στον στόχο μου. Εξοπλίστηκα με ένα θερμός (ιδιαίτερα όμορφο για να το κουβαλάω μαζί μου παντού!) σε ιδανικό μέγεθος ώστε να είναι εύκολο στη μεταφορά, χωρίς όμως να πιάνει πολύ χώρο στην τσάντα μου. Επίσης, αγόρασα από το σούπερ μάρκετ μικρή ποσότητα φρέσκων φύλλων μέντας για να μπορώ να αρωματίσω το νεράκι μου!

Πρόκληση 5 ημερών: Περισσότερο νερό

Ημέρα 1η:

Ξύπνησα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό! Η ιδέα ότι θα κάνω κάτι καλό για τον εαυτό μου με γέμισε αυτοπεποίθηση και καλή διάθεση. Αυτά βέβαια μέχρι να σηκωθώ από το κρεβάτι. Γιατί η ιδέα του να πιώ ένα ποτήρι νερό με το που άνοιξα τα μάτια μου, μου προκάλεσε αηδία! Ήπια γρήγορα το πρώτο ποτήρι νερό και γέμισα το θερμός μου. Ο ενθουσιασμός σε αυτό το στάδιο είχε ήδη κάνει φτερά! Ο καιρός δεν είναι τόσο ζεστός ώστε να αναζητώ το νερό και μέχρι το μεσημέρι είχα ήδη βαρεθεί να έχω ακόμη μια υποχρέωση στο κεφάλι μου! Να θυμάμαι να πίνω νερό όσο πιο συχνά μπορώ! Το αίσθημα του φουσκώματος είναι πολύ έντονο και οι επισκέψεις στην τουαλέτα έχουν καταντήσει ήδη αστείες! Μέχρι το βράδυ είχα «σκάσει» από το πολύ νερό, κατάφερα όμως να φτάσω στο στόχο μου και ήπια 10 ποτήρια. Περιττό να σου πω ότι πέρασα μια εφιαλτική νύχτα, αφού κάθε λίγο και λιγάκι έτρεχα στο μπάνιο!!!

Ημέρα 2η:

Λόγω της χθεσινής νύχτας, αποφάσισα να πιώ περισσότερα ποτήρια νερό τις πρωινές ώρες, ώστε να μειώσω τον αριθμό όσο πλησιάζει η νύχτα. Και ναι, ήταν μια σοφή απόφαση! Γέμισα το θερμός μου λοιπόν και ξεκίνησα να πίνω νερό! Πολύ νερό! Παρατήρησα ότι όσο είχα το θερμός δίπλα μου, ξεκίνησα να πίνω νερό μηχανικά, χωρίς να χρειάζεται να το έχω διαρκώς στο νου μου. Γέμιζα το θερμός ξανά και ξανά και έπινα το νεράκι μου, ενώ παράλληλα έκανα κάποια άλλη εργασία. Με βοήθησε πολύ βέβαια και η προσθήκη λίγων φύλλων μέντας, που έδωσε ένα δροσερό άρωμα στο νεράκι μου και το έκανε λιγότερο… βαρετό! Έτσι, κατάφερα μέχρι το μεσημέρι να πιώ πάνω από 6 ποτήρια νερό. Μέχρι το βράδυ είχα καταφέρει να ξεπεράσω τον στόχο των 10 ποτηριών και ομολογώ ότι τη δεύτερη νύχτα κοιμήθηκα σαν πουλάκι!

Ημέρα 3η:

Σήμερα ξύπνησα με ιδιαίτερη χαρά και ενέργεια. Η ιδέα του να πιώ ένα ποτήρι νερό δεν μου φαινόταν πια τόσο δύσκολη και ομολογώ ότι αισθάνθηκα και ένα μικρό αίσθημα υπερηφάνειας για το τεράστιο κατόρθωμά μου! Η ημέρα κύλισε πολύ πιο ομαλά. Προφανώς το σώμα μου έχει αρχίσει να συνηθίζει τις ποσότητες νερού και έτσι το αίσθημα του φουσκώματος έχει μειωθεί αρκετά. Το ίδιο και οι επισκέψεις στην τουαλέτα. Κατά τη διάρκεια της τρίτης ημέρας, συνειδητοποίησα ότι καταναλώνω λιγότερες ποσότητες φαγητού και σνακ και δεν αναζητώ πλέον αναψυκτικά ή άλλου τύπου ροφήματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσα να πιώ τίποτε άλλο!!!

Ημέρα 4η:

Συνέχισα να ακολουθώ το πρόγραμμά μου, να κουβαλάω παντού το θερμός μου και να… μετράω ποτήρια νερό! Πλέον μπορώ να πω ότι πίνω όλο αυτό το νερό με ευκολία και αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Μάλιστα, δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά χθες το βράδυ ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκα χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσω ενδιάμεσα από πόνους στα πόδια (κάτι που με ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό). Ίσως πρόκειται για σύμπτωση… Ίσως όχι!

Ημέρα 5η:

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα της πρόκλησης των πέντε ημερών. Ομολογώ ότι έχω δει μια αρκετά σημαντική διαφορά στο σώμα μου (αναλογικά της διάρκειας της πρόκλησης πάντα). Νιώθω ότι έχω περισσότερη ενέργεια και λιγότερους πόνους στα κόκκαλα. Βέβαια, το αίσθημα του φουσκώματος είναι εκεί, αλλά σε σίγουρα μικρότερο βαθμό από την πρώτη μέρα. Αποφάσισα να προσθέσω μερικές σταγόνες λεμόνι στο πρωινό νεράκι μου και δυο φέτες αγγούρι σε ορισμένα ποτήρια που ήπια μετά για να δώσω λίγο περισσότερη γεύση. Το βράδυ, συνόδευσα το γεύμα μου με ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό (μόνο ένα όμως)! Φυσικά έφτασα και σήμερα τον στόχο μου.

Συμπεράσματα

Τούτη εδώ η πρόκληση, αν και ακούγεται απλή για όσους πίνουν ήδη αρκετό νερό, εμένα με παίδεψε λίγο. Ενώ αρχικά δεν μου άρεσε η ιδέα μιας επιπλέον υποχρέωσης, σιγά σιγά διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για κάτι φοβερό και κατάφερα να ολοκληρώσω την πρόκληση με επιτυχία. Μπορώ να πω ότι το σώμα μου υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την αλλαγή. Σίγουρα μειώθηκαν οι πόνοι στα κόκκαλα και απέκτησα παραπάνω ενέργεια! Δεν θα πω ότι θα ακολουθήσω το πρόγραμμα αυτό με τον ίδιο ζήλο (ας μην κοροϊδευόμαστε!), σίγουρα όμως σκοπεύω να συνεχίσω να πίνω τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά – ειδικά τώρα που έρχεται το καλοκαίρι! Το γενικό συμπέρασμά μου είναι ότι κάτι τόσο απλό μπορεί να βοηθήσει, αρκεί να μην τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία! Τώρα πάω να ζυγιστώ γιατί κάτι μου λέει ότι πρέπει να έχω χάσει και κάποια γραμμάρια…!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: