Πρόκληση 30 ημερών: Ευγνωμοσύνη

Πρόκληση 30 ημερών: Ευγνωμοσύνη

Όλα ξεκίνησαν όταν η αδελφή μου μου έκανε ένα περίεργο δώρο για τα Χριστούγεννα. Ήταν ένα μικρό κουτάκι που, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου γέμισε το μάτι με την πρώτη ματιά. Που να φανταστώ ότι το μικρό εκείνο κουτάκι έκρυβε μέσα του έναν μεγάλο… θησαυρό. Μέσα στο κουτάκι βρήκα 30 κάρτες, μέσα στις οποίες θα έπρεπε να γράφω καθημερινά κάτι για το οποίο είμαι ευγνώμων. Έτσι, αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή την πρόκληση και να αφιερώσω έναν μήνα στην ευγνωμοσύνη!

Αυτή η πρόκληση με έκανε να συνειδητοποιήσω πολλά. Άραγε, πόσα πράγματα θεωρώ δεδομένα στη ζωή μου; Στην πρώτη κάρτα δεν ήξερα πραγματικά τι να επιλέξω… Μια στέγη πάνω από το κεφάλι μου; Τρεχούμενο νερό; Φαγητό καθημερινά στο τραπέζι μου; Αποφάσισα να γράψω τη λέξη «ΥΓΕΙΑ» μιας και, παρά τα διάφορα μικροπροβλήματα, είμαι υγιής και μπορώ να αντιμετωπίσω τα πάντα!

Πρόκληση 30 ημερών: Ευγνωμοσύνη

Ακολούθησαν διάφορα ακόμη γραπτά μηνύματα – άλλα μονολεκτικά και άλλα με περισσότερες λέξεις. Άνθρωποι που αγαπώ και είμαι ευγνώμων που έχω στη ζωή μου, όμορφες στιγμές, υλικά αγαθά που με κάνουν χαρούμενη, δημιουργικές ιδέες… Πόσα πράγματα με κάνουν ευτυχισμένη και με γεμίζουν ευγνωμοσύνη!

Ίσως τελικά μας χρειάζεται μια τέτοια μικρή πρόκληση για να ξαναθυμηθούμε ότι η ζωή είναι ωραία και ότι είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε ένα σωρό «δεδομένα» γύρω μας. Και αν και ξέρω ότι δεν θα τα θυμάμαι πάντα, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που με έκανε να χαμογελάω καθημερινά σκεπτόμενη τι θα γράψω στην επόμενη κάρτα.

Τώρα, έχω ένα βαζάκι γεμάτο με όμορφες λέξεις που έχουν πολλή περισσότερη δύναμη απ’ ότι θα μπορούσα να φανταστώ. Κι όταν αισθάνομαι ότι όλα πάνε στραβά (κάτι που συμβαίνει σε όλους μας), ανοίγω το βαζάκι μου και ξαναδιαβάζω όλα όσα με κάνουν να νιώθω ευγνωμοσύνη και φτιάχνει η διάθεσή μου.

Τελικά το δωράκι που μου χάρισε η αδελφή μου ήταν πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι αρχικά νόμιζα. Και γι’ αυτό της είμαι ευγνώμων!

Πρόκληση 30 ημερών: Ευγνωμοσύνη

(Αν θέλεις μπορείς να ακολουθήσεις κι εσύ την παραπάνω πρόκληση. Αρκεί να έχεις ένα βάζο ή κουτί και μπόλικα χαρτάκια και να γράφεις καθημερινά όλα όσα σε κάνουν να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη.)

Βρες περισσότερες προκλήσεις που έχω ακολουθήσει εδώ. Πως λες να τα πήγα;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: