Πουά σχολικά είδη

Πουά σχολικά είδη

Η κατασκευή που θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα είναι αρκετά εύκολη και ιδανική για το μήνα του Σεπτέμβρη. Εκτός από την καινούρια σχολική χρονιά, ξεκινά και η «μετά-τις-διακοπές» περίοδος και σίγουρα θέλουμε να την κάνουμε όσο πιο κεφάτη γίνεται. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο σχολείο  μολύβια, χάρακες και άλλα είδη γραφικής ύλης που θα διακοσμήσουμε μόνες μας, υπόσχονται να μας χαρίζουν ένα χαμόγελο κάθε φορά που θα τα χρησιμοποιούμε.

Πουά σχολικά είδη

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • πινέλα
  • λευκό ακρυλικό χρώμα
  • άλλα ακρυλικά χρώματα της αρεσκείας μας
  • λίγη χαρτοταινία
  • αυτοκόλλητα ενισχυτικά δαχτυλίδια για φύλλα ντοσιέ (αυτά τα μικρά άσπρα στρογγυλά με την τρυπούλα)
  • μολύβια
Πουά σχολικά είδη

Με λίγη χαρτοταινία, καλύπτουμε τα τμήματα του μολυβιού που δε θέλουμε να χρωματίσουμε: τη γόμα, κάποιο διακοσμητικό, τη μύτη.

Πουά σχολικά είδη

Βάφουμε το μολύβι μας λευκό – αν χρειαστεί περνάμε περισσότερα από ένα χέρια μπογιάς, αφήνοντας κάποιο χρόνο στο χρώμα να στεγνώσει ενδιάμεσα.

Πουά σχολικά είδη

Όταν το χρώμα έχει στεγνώσει τελείως, κολλάμε μερικά ενισχυτικά δαχτυλίδια σε διάφορα τυχαία σημεία του μολυβιού.

Πουά σχολικά είδη

Χρωματίζουμε τα εσωτερικά των αυτοκόλλητων δαχτυλιδιών με χρώματα της αρεσκείας μας.

Όταν τα χρώματα έχουν στεγνώσει, αφαιρούμε τα αυτοκόλλητα δαχτυλίδια.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να διακοσμήσουμε διάφορα σχολικά είδη όπως χάρακες, ψαλίδια, μολυβοθήκες, πλαστικές κασετίνες, ντοσιέ ή τετράδια με χοντρό εξώφυλλο.

Αν θέλουμε αντί για διαφορετικά χρώματα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Σ’ αυτή την περίπτωση, διαλύουμε διαφορετικές ποσότητες λευκού χρώματος στο αρχικό χρώμα επιλογής μας. Αλλάζοντας αναλογίες, αλλάζουμε και την απόχρωση: δυο σταγόνες κόκκινο και μια σταγόνα λευκό μας δίνει ένα αρκετά έντονο ροζ χρώμα, ενώ δύο σταγόνες κόκκινο και δύο σταγόνες λευκό ένα πιο απαλό ροζ.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερες χειροτεχνίες, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: