Πόσο συχνά χρειάζεται να πηγαίνουμε για κούρεμα;

Πόσο συχνά χρειάζεται να πηγαίνουμε για κούρεμα;

Κούρεμα! Στο άκουσμα και μόνο της λέξης τρομάζετε; Κι όμως! Το κούρεμα είναι θεραπευτικό και αναζωογονητικό για τα μαλλιά μας. Κάθε πότε όμως χρειάζεται να κουρευόμαστε; 

Για εσάς τα κορίτσια που θέλετε να μακρύνετε τα μαλλάκια σας, θα σας πρότεινα να τα κουρεύετε  ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας ως εξής:

Τα λεπτά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε 30 ημέρες περίπου. 

Τα κανονικά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε 40 με 60 ημέρες περίπου.

Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται κούρεμα κάθε 40 με 60 ημέρες περίπου.

Το κούρεμα υπόσχεται υγιή και όμορφα μαλλιά. Το μήκος που πρέπει να κόβει ο κομμωτής είναι σχετικά λίγο (ένα με ενάμιση εκατοστά τη φορά) όταν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Τόσο είναι αρκετό εάν το κούρεμα γίνεται μέσα στα χρονικά πλαίσια που αναφέραμε παραπάνω.

Για εσάς τα κορίτσια που θέλετε να διατηρήσετε το κούρεμά σας (είτε αυτό είναι καρέ, είτε είναι σε κοντύτερο μήκος) καλό θα ήταν να επισκέπτεστε τον κομμωτή σας κάθε 25 με 30 ημέρες. 

Επιπλέον, καλό είναι να περιποιήστε τα μαλλάκια σας με μάσκες και ειδικά σαμπουάν και να αποφεύγετε την πολύ συχνή χρήση εργαλείων θερμότητας και προϊόντων styling. Έτσι, τα μαλλιά θα διατηρηθούν υγιή, απαλά και χωρίς ψαλίδα μέχρι την επόμενη επίσκεψή σας στο κομμωτήριο.

everywomangr banner μαλλιά

Κείμενο: Μιχαέλα Παβούρη (κομμώτρια)
Φωτογραφία: Unsplash


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: