Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

Με ακόμη ένα παράξενο έτος να μας αποχαιρετά, νιώθω ενθουσιασμό και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά που έρχεται σε λίγες μέρες. Ακούγεται περίεργο, όμως θέλω να πιστεύω ότι το 2023 θα είναι καλύτερο από τα προηγούμενα δύο έτη και θα καταφέρουμε όλοι να το χαρούμε περισσότερο! Wishful thinking; Μπορεί! Θέλω όμως να το πιστέψω και να υποδεχτώ το νέο έτος με θετική διάθεση. Και γι’ αυτό έχω σκοπό να προετοιμαστώ για να το ζήσω στο έπακρο!

Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

#1 – Ευγνωμοσύνη και ανασκόπηση

Αν έκανες κι εσύ το πείραμά μου για Ευγνωμοσύνη (αν όχι, μπορείς να το δοκιμάσεις διαβάζοντας εδώ) θα διαπίστωσες ότι πολλά πράγματα που θεωρούμε ως δεδομένα είναι πολύ εύκολο να χαθούν ξαφνικά. Το να ανακαλέσω την χρονιά που μας πέρασε με βοηθά στο να «θυμηθώ» ξεχασμένες ευχάριστες στιγμές και να νιώσω ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες μου.

Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

#2 – Ο Λαγός και η Χελώνα

Αν και την περίοδο των εορτών μοιάζω περισσότερο με τον Λαγό από τον γνωστό μύθο του Αισώπου, θέλω να περνάω των χρόνο μου περισσότερο σαν τη Χελώνα! Αργά, σταθερά, με επιμονή και στόχους, προτιμώ να υποδεχτώ τη νέα χρονιά με ηρεμία και περισσότερη συνείδηση.

#3 – Οπτική βοήθεια

Ένας vision board (πίνακας στόχων) είναι αυτό που χρειάζομαι! Κι επειδή δεν έχω χώρο στο σπίτι για έναν ακόμη πίνακα, επιλέγω την πόρτα του ψυγείου! Φωτογραφίες από περιοδικά, εκτυπώσεις, μικρά σκίτσα και αισιόδοξα quotes στα αγαπημένα μου χρώματα θα με βοηθήσουν να μείνω προσηλωμένη στους στόχους μου, χωρίς πίεση.

Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

#4 – Οργάνωση παντού

Το ήξερες ότι θα το πω, έτσι δεν είναι; Δεν θα μπορούσα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά με ακατάστατα συρτάρια, γεμάτα άχρηστα αντικείμενα ή ρούχα που δεν μου κάνουν! Έτσι, ένα καλό ξεκαθάρισμα σε ντουλάπες (βλέπε capsule wardrobe) και συρτάρια θεωρώ ότι θα με βοηθήσει για ένα πιο ήρεμο, καινούργιο έτος.

#5 – Καινούργια ημερολόγια

Ένα φρέσκο ημερολόγιο μοιάζει στα μάτια μου σαν το εργαλείο για ένα πολλά υποσχόμενο έτος. Μου αρέσει στις αρχές της νέας χρονιάς να σημειώνω στο καινούργιο μου ημερολόγιο γιορτές, γενέθλια, γεγονότα που θέλω να θυμάμαι, υποχρεώσεις που δεν πρέπει να παραμελήσω (για παράδειγμα το ραντεβού με τον γυναικολόγο μου)… Δεν σταματάω όμως εκεί. Στο πλανάρισμα της νέας χρονιάς μου αρέσει να συμπεριλαμβάνω μικρές υπενθυμίσεις χαράς – όπως για παράδειγμα πότε θα μπορούσα να πάω μια τριήμερη εκδρομή ή να επισκεφτώ ένα μουσείο) και φράσεις για θετική διάθεση!

Πως προετοιμάζομαι για τη νέα χρονιά

Εσύ πως προετοιμάζεσαι για το νέο έτος;

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι, με υγεία, αγάπη και θετική διάθεση!

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: