Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών

Οι περισσότερες από εμάς επιλέγουμε ένα από τα πέντε βασικά σχήματα όταν λιμάρουμε τα νύχια μας: τετράγωνο, στρογγυλό, ωοειδές, οβάλ με τετραγωνισμένες άκρες ή αιχμηρό. Αν και υπάρχουν συνδυασμοί αυτών των σχημάτων, αυτά τα πέντε είναι τα πιο συνηθισμένα. Με τον παρακάτω οδηγό, ελπίζω να σας βοηθήσω να διαλέξετε το σωστό σχήμα για τα νύχια σας και να μάθετε μερικές τεχνικές για το σωστό λιμάρισμά τους.

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών - οβάλ

ΤΟ ΟΒΑΛ

Το ωοειδές σχήμα είναι ένα ελκυστικό σχήμα νυχιών για τα περισσότερα χέρια των γυναικών και μπορεί να λειτουργήσει σε μακριά ή κοντά νύχια. Το ωοειδές σχήμα νυχιών μπορεί να προσθέσει μήκος σε ένα νύχι διατηρώντας τις μαλακές καμπύλες του στρογγυλού σχήματος.

Πώς να λιμάρετε:

Ξεκινήστε ισιώνοντας τα πλευρικά τοιχώματα και βεβαιωθείτε ότι είναι ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, αρχίστε να λιμάρετε από τα πλαϊνά του νυχιού προς το κέντρο, με ομαλές κυκλικές κινήσεις με τη λίμα. Από εκεί, δουλέψτε τις γωνίες σας και στις δύο πλευρές για να δώσετε την οβάλ μορφή. Το τελικό οβάλ πρέπει να έχει μια ωραία ισορροπία μεταξύ της βάσης του νυχιού και της ελεύθερης άκρης.

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών - τετράγωνο

ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

Το τετράγωνο νύχι είναι το κλασικό σχήμα στα τεχνητά νύχια – ίσια πλευρικά τοιχώματα, δύο αιχμηρές γωνίες και μια ισορροπημένη καμπύλη στην κορυφή. Είναι το βασικό σχήμα για το παραδοσιακό γαλλικό μανικιούρ και χρησιμοποιείται συχνά για nail art. Αποφύγετε αυτό το σχήμα για φυσικά νύχια που είναι μικρά και πλατιά, καθώς θα κάνουν το νύχι να εμφανίζεται μικρότερο και πιο παχύ. Για τα μακρύτερα νύχια, το τετράγωνο σχήμα μπορεί να προσθέσει μήκος στο δάχτυλο.

Πώς να λιμάρετε:

Σχηματίστε πρώτα την ελεύθερη άκρη και τα πλαϊνά αυτής με μία μεσαίου μεγέθους λίμα (150 grit). Στη συνέχεια, ισιώστε την ελεύθερη άκρη, σημειώνοντας ότι κατά το λιμάρισμά η λίμα θα πρέπει να είναι κάθετη στο νύχι για να επιτευχθεί το σκληρό τετράγωνο. Μόλις τελειώσουν και οι δύο πλευρές, χρησιμοποιήστε τη λίμα για να ακονίσετε τις γωνίες.

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών - τετράγωνο οβάλ

ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΕΝΟ ΟΒΑΛ

Το τετραγωνισμένο οβάλ νύχι είναι ουσιαστικά ένα κλασσικό τετραγωνισμένο νύχι με το μήκος ενός τετράγωνου νυχιού αλλά με τις μαλακές άκρες ενός οβάλ. Τα τετραγωνισμένα οβάλ νύχια προσθέτουν ευελιξία, επιτρέποντας σε μικρά και λεπτά νύχια να μακρύνουν χωρίς να εμφανίζονται υπερμεγέθη.

Πώς να λιμάρετε:

Αρχίστε πρώτα με το τετράγωνο για να βεβαιωθείτε ότι τα πλευρικά τοιχώματα είναι ίσια. Στη συνέχεια, γυρίστε τη λίμα κάτω από τις γωνίες και κινηθείτε προς τα πίσω από κάτω, για να σχηματίσετε σταδιακά τις γωνίες. Στρογγυλοποιήστε μόνο το τμήμα της ελεύθερης άκρης για να αποφύγετε λιμάρισμα στα πλευρικά τοιχώματα.

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών - στρογγυλό

ΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Το στρογγυλό σχήμα είναι πιο κλασσικό και χρησιμοποιείται συχνά για να δημιουργήσει ένα μαλακότερο  και πιο συντηρητικό look. Είναι επίσης μια κοινή επιλογή όσες προτιμούν τα φυσικά νύχια, επειδή το σχήμα μιμείται τα φυσικά περιγράμματα του νυχιού. Εάν έχετε πλατιά νύχια και μεγάλα δάχτυλα, τότε το στρογγυλεμένο σχήμα μπορεί να κάνει τα χέρια να φαίνονται λίγο πιο λεπτά.

Πώς να λιμάρετε:

Αφαιρέστε τα πλαϊνά προς τα έξω, και στη συνέχεια στρογγυλοποιήστε τις γωνίες με ελεγχόμενες κυκλικές κινήσεις για να ολοκληρώσετε το καμπύλο σχήμα. Προσέξτε να μην λιμάρετε πάρα πολύ από τη μία μόνο πλευρά αλλιώς θα υπάρξει ανισορροπία. Το τελειωμένο στρογγυλό νύχι πρέπει να είναι ελαφρώς κωνικό και να εκτείνεται ακριβώς πέρα από την άκρη του δακτύλου.

Πώς να λιμάρετε πέντε βασικά σχήματα νυχιών - μυτερό

ΤΟ ΜΥΤΕΡΟ (αμύγδαλο)

Ένα μυτερό σχήμα μπορεί να δημιουργήσει το μήκος και να δώσει ένα αποτέλεσμα επιμήκυνσης στο νύχι. Μικρότερα χέρια με μικρότερα νύχια μπορούν να αποκτήσουν μια εμφάνιση μήκους, ενώ τα μακρά και λεπτά νύχια των νυχιών φτάνουν σε πιο αξιοσημείωτο και ακραίο επίπεδο.

Πώς να λιμάρετε:

Χρησιμοποιείστε την τεχνική “I” για το λιμάρισμα ενός μυτερού άκρου. Η τεχνική βασίζεται στο γράμμα «Ι» όπου το κέντρο του σχήματος «Ι» είναι η ανώτερη κορυφή που σχηματίζει μια γραμμή που κατεβαίνει προς την βάση του νυχιού. Μόλις φανταστείτε την κορυφή του “Ι” λιμάρετε δεξιά και αριστερά ώστε να έχετε τέλεια αρμονία στο σχήμα των νυχιών.

Εσείς ποιο σχήμα νυχιών προτιμάτε;

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφία: Picjumbo

Διάβασε επίσης: Πώς να κάνουμε το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας να διαρκούν περισσότερο


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: