Πώς να κάνουμε το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας να διαρκούν περισσότερο

Πώς να κάνουμε το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας να διαρκούν περισσότερο

Δεν έχω καλύτερο από ένα επιτυχημένο μανικιούρ ή πεντικιούρ με ένα βερνίκι που να μου αρέσει και που κάνει τα νύχια μου να φαίνονται περιποιημένα και γυαλιστερά. Την πρώτη μέρα ίσως… άντε και τη δεύτερη. Γιατί μετά τα όμορφα κοραλλί νυχάκια μου αρχίζουν ή να ξεθωριάζουν και να φαίνονται επικίνδυνα πορτοκαλί ή το βερνίκι να ξεφλουδίζει και να καταλήγει αντιαισθητικό. Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας τρία βήματα για να διατηρούμε  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μανικιούρ ή το πεντικιούρ μας.

Βήμα πρώτο: Προετοιμασία

Μπορεί το να μουλιάσουμε τα χέρια μας σ’ ένα μπολ με χλιαρό νερό και σαπούνι ή να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό ποδόλουτρο να είναι σούπερ, το να κάνουμε κάτι τέτοιο όμως πριν βάψουμε τα νύχια μας δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Το σαπουνόνερο κάνει την επιφάνεια των νυχιών να διογκώνεται ακριβώς όπως ένα μικρό σφουγγάρι. Μόνο που όταν το νύχι στεγνώσει και επιστρέψει στο κανονικό του μέγεθος, το βερνίκι δεν ακολουθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το γνωστό ξεφλούδισμα. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε λίγο πριν την εφαρμογή του βερνικιού.

Επίσης, μπορούμε να περάσουμε την επιφάνεια του νυχιού με λίγο ασετόν για την απομάκρυνση τυχόν κρέμας χεριών ή υπολείμματα σαπουνιού.

Πώς να κάνουμε το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας να διαρκούν περισσότερο

Βήμα δεύτερο: Βερνίκι

Όταν θέλουμε διάρκεια για το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας, το χρώμα και η σύσταση του  βερνικιού που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε παίζουν τεράστιο ρόλο. Ένα υβριδικό βερνίκι που η σύστασή του συνδυάζει το κλασσικό και το τζελ είναι ιδανικό γιατί ενώ έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του τζελ (διαρκεί πολύ περισσότερο σε σχέση με το κλασσικό) δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για να το αφαιρέσουμε.

Όσον αφορά στο χρώμα, μια γυαλιστερή ή περλέ απόχρωση κρύβει τις ατέλειες πολύ πιο αποτελεσματικά από μια ματ απόχρωση.

Πώς να κάνουμε το μανικιούρ και το πεντικιούρ μας να διαρκούν περισσότερο

Βήμα τρίτο: Βάψιμο

Όταν βάφουμε τα νύχια μας δεν ξεχνάμε να περάσουμε με βάση, χρώμα και top coat ολόκληρη την επιφάνεια κάθε νυχιού, μέχρι και το λεπτό σημείο που το νύχι τελειώνει (ελεύθερο άκρο). Αυτό είναι και το κλειδί για να κλειδώσουμε το χρώμα και να το κάνουμε να διαρκέσει περισσότερο.

Τώρα αν παρόλα αυτά το βερνίκι μας ξεφλουδίσει σε κάποιο σημείο δε χρειάζεται να πανικοβληθούμε. Περνάμε πρώτα το συγκεκριμένο σημείο με την ειδική λίμα που εξομαλύνει την επιφάνεια του νυχιού (nail buffer) και μετά χρωματίζουμε το κομμάτι που θέλουμε με το ίδιο βερνίκι που έχουμε χρησιμοποιήσει και στο υπόλοιπο νύχι (μπορεί να χρειαστεί δύο χέρια). Ολοκληρώνουμε με topcoat σε ολόκληρη την επιφάνεια του νυχιού.

Αν κάναμε τα νύχια μας εκτός και δεν έχουμε το ίδιο βερνίκι στο σπίτι, τότε διαλέγουμε κάτι τελείως διαφορετικό και βάφουμε ολόκληρο το πάνω μέρος του νυχιού με ένα πιο έντονο ή πιο γυαλιστερό βερνίκι σαν σχέδιο.

Κείμενο: Χρυσάνθη Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomangr

Για περισσότερα μυστικά περιποίησης, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: