Πώς να επιλέξεις το σωστό άρωμα online

Πώς να επιλέξεις το σωστό άρωμα online

Οι αγορές online κρύβουν πάντοτε ένα μικρό ρίσκο. Θα μου ταιριάζει το φόρεμα που παράγγειλα; Θα είναι βολικό το καινούργιο ζευγάρι παπούτσια που επέλεξα; Ερωτήματα που όλες μας έχουμε αντιμετωπίσει και έχουμε πολλές φορές απογοητευτεί από την απάντησή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα αρώματα. Η φασαρία στα καταστήματα καλλυντικών, οι μυρωδιές του χώρου και οι εντυπωσιακές διαφημίσεις μας παρασύρουν πολλές φορές σε αγορές που αργότερα μπορεί να μετανιώσουμε. Πως όμως θα επιλέξουμε ένα άρωμα από την ησυχία του καναπέ μας χωρίς να το μυρίσουμε;

Πώς να επιλέξεις το σωστό άρωμα online

Κριτήρια επιλογής αρώματος

Αρχικά θα πρέπει να αναλογιστούμε τι είδος αρώματος χρειαζόμαστε. Επιθυμούμε ένα ελαφρύ άρωμα για καθημερινές εμφανίσεις (σε αυτή την περίπτωση προτιμούμε ένα EDT), ένα άρωμα για το γυμναστήριο (Mist ή κολόνια) ή ένα βαρύ άρωμα που διαρκεί όλο το βράδυ (EDP);

Αφού αποφασίσουμε τη χρήση του αρώματος προχωράμε στην επιλογή. Ποιες μυρωδιές μας «τραβούν» περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή; Αγαπάμε τη μυρωδιά των φρούτων, των λουλουδιών, των μπαχαρικών ή του ξύλου; Ποια φρούτα θεωρούμε ότι έχουν καλύτερο άρωμα; Ποια λουλούδια; Κάθε άρωμα περιέχει διάφορες νότες, με κάποιες να κυριαρχούν. Διαβάζουμε προσεχτικά τα συστατικά του αρώματος που μας ενδιαφέρει και καταλήγουμε σε αυτό που περιέχει όσο περισσότερες αγαπημένες μας μυρωδιές γίνεται. Αντίστοιχα, μπορεί να υπάρχουν μυρωδιές που δεν μας αρέσουν καθόλου. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να απορρίψουμε τα αρώματα που τις περιέχουν έστω και σαν δεύτερες νότες – αφού δεν γνωρίζουμε πόσο διακριτό μπορεί να είναι το μη αγαπημένο μας συστατικό.

Η συσκευασία του κάθε αρώματος είναι ένα ακόμη κριτήριο επιλογής. Προτιμάμε τις εντυπωσιακές συσκευασίες, τις οικολογικές ή τις πιο απλές; Θέλουμε το άρωμα να έχει καπάκι, σπρέι ή να ξαναγεμίζει; Είναι σημαντικό να αναλογιστούμε τις καθημερινές μας ανάγκες για να επιλέξουμε σωστά και πρακτικά.

Μια μεγάλη βοήθεια

Τέλος, μπορούμε να διαβάσουμε κριτικές άλλων αγοραστών για να επιβεβαιώσουμε την αγορά μας. Αν, για παράδειγμα, διαβάσουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες του αρώματος που μας ενδιαφέρει δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τη διάρκεια του αρώματος ή διαπίστωσαν ότι η συσκευασία σπάει εύκολα, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν το αγοράσουμε.

Το σημαντικό όταν κάνουμε αγορές online είναι να παίρνουμε το χρόνο μας και να μην αποφασίζουμε βιαστικά. Αν έχουμε τη δυνατότητα, μπορούμε να παραγγείλουμε κάποιο δείγμα ή να επιλέξουμε ένα προϊόν όπως το αποσμητικό ή την κρέμα σώματος – που είναι πιο οικονομικά και θα μας δώσουν μια σαφή εικόνα πριν επενδύσουμε σε ένα ακριβό άρωμα.

Πώς να επιλέξεις το σωστό άρωμα online

Μερικές επιλογές ακόμη

  • Αν πάλι νιώθουμε την ανάγκη να δοκιμάσουμε κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει, μπορούμε να δοκιμάσουμε τα αρώματα των φίλων μας και να σχηματίσουμε μια γνώμη σχετικά με το τι μας ταιριάζει.
  • Επίσης, καλό είναι να αποφασίσουμε το ποσό που θέλουμε να ξοδέψουμε πριν ξεκινήσουμε να κοιτάζουμε στα sites – ας το παραδεχτούμε, οι εντυπωσιακές εικόνες μπορεί να μας παρασύρουν να ξοδέψουμε περισσότερα.

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: Pixabay


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στο info@everywoman.gr.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: