4 + 1 tips για “διορθωτικό” μακιγιάζ

διορθωτικό μακιγιάζ

Αχ αυτά τα social media girls! Μας έχουν τρελάνει με τις τόσες τεχνικές μακιγιάζ που μας παρουσιάζουν… Ξεκινώντας από την οικογένεια Kardashian, τεχνικές όπως το contouring ή το strobbing έγιναν trends μέσα σε λίγες μέρες και κατέκλεισαν τα προφίλ χιλιάδων κοριτσιών. Στην προσπάθειά μας όμως να υιοθετήσουμε κι εμείς αυτά τα trends, συχνά καταλήγουμε με ένα υπερβολικό μακιγιάζ και ένα αφύσικο αποτέλεσμα. Όταν δε ακούσαμε για το contouring και πώς μπορούμε να το εφαρμόσουμε για να διορθώσουμε κάποια χαρακτηριστικά του προσώπου μας, πιστέψαμε όλες ότι οι προσευχές μας εισακούστηκαν και τρέξαμε στο κοντινότερο κατάστημα καλλυντικών για να προμηθευτούμε το μαγικό προϊόν! Αλίμονο! Με λύπη διαπιστώσαμε ότι το contouring και οι υπόλοιπες τεχνικές που μας παρουσιάζουν τα κορίτσια του Instagram, όχι μόνο δεν έχουν τα αποτελέσματα που περιμέναμε, αλλά καταλήξαμε να χάσουμε τελείως την προσωπικότητά μας – η οποία «θάφτηκε» κάτω από το βαρύ μακιγιάζ.

Στην πραγματικότητα, η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Είναι γεγονός ότι με το μακιγιάζ μπορούμε να τονίσουμε τα όμορφα χαρακτηριστικά μας και να “διορθώσουμε” μικρές ατέλειες του προσώπου μας, θα ήταν όμως λάθος να περιμένουμε μικρά θαύματα από αυτό!
Εγώ θα σας παρουσιάσω μερικές τεχνικές “διόρθωσης” των χαρακτηριστικών μας, χωρίς υπερβολές και με φυσικό και διακριτικό αποτέλεσμα.

διορθωτικό μακιγιάζ ζυγωματικά

1. Ζυγωματικά

Εάν τα ζυγωματικά μας δεν είναι ευδιάκριτα και το πρόσωπό μας είναι οβάλ με «μαγουλάκια», μπορούμε να εφαρμόσουμε λίγο προϊόν contouring ξεκινώντας από το αυτί και να καταλήξουμε στην εξωτερική γωνία των χειλιών (ακολουθώντας τη νοητή γραμμή που ορίζει το κόκκαλο). Έτσι θα δημιουργήσουμε μια «ψεύτικη» σκίαση που θα δώσει το αποτέλεσμα του έντονου κόκκαλου στα ζυγωματικά. Με ένα προϊόν για highlighting μπορούμε να δώσουμε λάμψη ακριβώς επάνω στο κόκκαλο για να τονίσουμε τα ζυγωματικά μας. Προσοχή όμως! Η γραμμή σκίασης που δημιουργήσαμε πρέπει να σβήνει φυσικά όσο πλησιάζουμε προς τα χείλη και να μην είναι πολύ έντονη. Επίσης, πρέπει να προσέξουμε το σημείο κοντά στο αυτί για να μην φαίνεται έντονα η αλλαγή στο χρώμα (εικόνα).

διορθωτικό μακιγιάζ χείλη

2. Λεπτά χείλη

Τα λεπτά χείλη μπορούν να δείξουν πιο σαρκώδη με τη βοήθεια ενός lip liner (μολύβι περιγράμματος χειλιών). Καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε το φυσικό περίγραμμα των χειλιών και να «βγούμε» λίγο πιο έξω (πάνω στη λεπτή γραμμή που περιβάλλει τα χείλη μας). Οτιδήποτε πιο δραστικό θα δώσει το αποτέλεσμα του «κλόουν» και θα χαλάσει την εικόνα μας. Η χρήση ενός γυαλιστερού κραγιόν ή lip gloss θα τονίσει περισσότερο τα χείλη και θα τα κάνει να δείχνουν πιο σαρκώδη. Η χρήση του highlighter στο πάνω μέρος των χειλιών (στη βάση του τόξου των χειλιών) θα δώσει την ψευδαίσθηση των πιο γεμάτων χειλιών (εικόνα).

διορθωτικό μακιγιάζ μύτη

3. Πλατιά μύτη

Μια πλατιά μύτη μπορεί να δείξει λεπτότερη με τη χρήση ενός προϊόντος contouring στα πλαϊνά. Με το contouring μπορούμε να «μικρύνουμε διακριτικά» τα σημεία του προσώπου μας που θέλουμε να «σπρώξουμε προς τα μέσα»! Μπορούμε να τονίσουμε περισσότερο το κέντρο της μύτης με highlighter για να τραβήξουμε την προσοχή από τα πλάγια (εικόνα).

διορθωτικό μακιγιάζ μάτια

4. Σχήμα ματιών

Εάν θέλουμε να δώσουμε μια ανοδική οπτική στο βλέμμα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σκιά σε σκούρα απόχρωση που θα καλύψουμε το άνω βλέφαρο από την πτυχή και πάνω και eye liner με ανασηκωμένη άκρη. Εάν τα μάτια μας είναι καθοδικά στην εξωτερική γωνία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαύρο μολύβι περιγράμματος μόνο στην εξωτερική γωνία και να τονίσουμε με μεταλλική σκιά την εσωτερική γωνία για ένα πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα (εικόνα).

διορθωτικό μακιγιάζ γενικό

5. Γενική εικόνα

Σαν γενική εικόνα, καλό είναι να μην προσπαθήσουμε να “διορθώσουμε” πολλά χαρακτηριστικά του προσώπου μας μαζί γιατί το αποτέλεσμα θα είναι αφύσικο. Ας επικεντρωθούμε στα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν, τονίζοντάς τα με όμορφο τρόπο και ας επέμβουμε σε ένα ή δύο χαρακτηριστικά που μας ενοχλούν περισσότερο. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια βοηθούν πάντοτε την γενική εικόνα μας. Κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε είναι οι υπερβολές (εικόνα).

Με τα σχέδια που σας παρουσίασα, προσπάθησα να κάνω κατανοητές τις παραπάνω συμβουλές και να δείξω στην πράξη πόσο μπορούμε να βοηθήσουμε κάποια χαρακτηριστικά μας μέσω του μακιγιάζ. Ελπίζω να τα βρήκατε χρήσιμα!

Κείμενο και μακιγιάζ σκίτσων: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr

Για περισσότερα μυστικά μακιγιάζ, δες εδώ


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: