Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου

Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)

Το τραπεζάκι του σαλονιού αποτελεί συνήθως ένα κεντρικό κομμάτι στο δωμάτιο που βρίσκεται εκεί για να εξυπηρετεί τις καθημερινές μας ανάγκες και να συμβάλλει στη διακόσμηση. Είτε μας αρέσει να τρώμε μπροστά από την τηλεόραση, είτε περνάμε (εμείς ή τα παιδιά μας) πολλές ώρες παίζοντας παιχνίδια, το τραπεζάκι του σαλονιού είναι ένα σημαντικό έπιπλο που μπορεί να γίνει πολλά παραπάνω από ένα απλό τραπέζι που ακουμπάμε πράγματα, φαγητά ή παιχνίδια και τηλεκοντρόλ. Γιατί λοιπόν να μην του δώσουμε την προσοχή που του αξίζει και να το διακοσμήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάσει μεν τη λειτουργικότητά του, να είναι όμως όμορφο αισθητικά και να διακοσμήσει το σαλόνι μας;

Η λύση για ένα όμορφο και οργανωμένο τραπεζάκι είναι φυσικά η χρήση ενός διακοσμητικού δίσκου. Ο δίσκος θα μας βοηθήσει να οργανώσουμε όλα τα αντικείμενα που συνήθως χρειαζόμαστε, είναι εξυπηρετικός για το συχνό καθάρισμα που απαιτείται και με απλές κινήσεις θα συμβάλλει σε μια πιο όμορφη και κομψή εικόνα.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Σε πρώτη φάση καλό θα ήταν να κοιτάξουμε λίγο πιο προσεχτικά τις ανάγκες μας, αλλά και το χώρο που διαθέτουμε. Αν το τραπεζάκι μας έχει κάποιο ράφι, θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε τον δίσκο μας σε αυτό ώστε να ελευθερώσουμε πολύτιμο χώρο στην πάνω επιφάνεια του τραπεζιού. Τι θέλουμε να βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπεζάκι μας; Τηλεκοντρόλ, κάποιο κεράκι, χαρτοπετσέτες, ένα βάζο με λουλούδια ή ένα βιβλίο; Οι ανάγκες μας θα καθορίσουν το μέγεθος αλλά και το στιλ του δίσκου που θα επιλέξουμε.

Σε δεύτερη φάση θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον χώρο γύρω μας και να επιλέξουμε έναν δίσκο που να ταιριάζει με το σαλόνι μας. Αν για παράδειγμα έχουμε ένα κλασσικό σαλόνι, θα ταίριαζε περισσότερο ένας ξύλινος δίσκος με σκαλίσματα. Ενώ αν έχουμε επιλέξει ένα πιο μοντέρνα διακοσμημένο σαλόνι, τότε ίσως ένας μεταλλικός δίσκος με επιφάνεια από καθρέπτη να είναι ιδιαίτερα ταιριαστός. Το σίγουρο είναι ότι ο δίσκος μας θα πρέπει να ταιριάζει αρμονικά με το χώρο – είτε σαν στιλ είτε σαν χρώμα.

Αφού καταλήξουμε στα παραπάνω, θα είναι πολύ εύκολο να επιλέξουμε τον δίσκο αλλά και τα πράγματα που θα τοποθετηθούν σε αυτόν. Σίγουρα θέλουμε να χωρέσουμε όλα όσα χρειαζόμαστε καθημερινά, αλλά κάπου πρέπει να «στριμώξουμε» και μερικά διακοσμητικά αντικείμενα. Η οργάνωση των αντικειμένων θα πρέπει να γίνει με όμορφο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί δίνοντας παράλληλα ένα αισθητικό αποτέλεσμα.

Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)

Τι ακριβώς ζητάμε;

Απλή διακόσμηση δίσκου
Πρακτική οργάνωση για καθημερινές συνήθειες με διακοσμητικές πινελιές
Οργάνωση για χόμπι
Διακόσμηση και εύκολο καθάρισμα

Τα αντικείμενα που μπορούμε να προσθέσουμε ώστε να έχουμε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια, ένα αρωματικό κερί, ένα μικρό διακοσμητικό και βιβλία. Ο δίσκος μας θα πρέπει να είναι χωρισμένος με νοητές γραμμές σε τμήματα. Τα τμήματα αυτά καλό θα ήταν να αποτελούνται από αντικείμενα με διαφορετικά μεγέθη και ύψη. Αν θέλουμε, μπορούμε να τοποθετήσουμε μερικά coffee table books κάτω από κάποιο διακοσμητικό για να δώσουμε χρώμα και ύψος. Αν ο δίσκος μας αποτελείται κυρίως από χρηστικά αντικείμενα, γιατί να μην τους δώσουμε λίγη παραπάνω χάρη τοποθετώντας τα σε όμορφα κουτιά ή μολυβοθήκες;

Δες μερικές έξυπνες και πρακτικές ιδέες στις παρακάτω φωτογραφίες:

Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)
Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)
Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)
Πώς να διακοσμήσεις το τραπεζάκι του σαλονιού με τη βοήθεια ενός δίσκου (4 ιδέες)

Κείμενο: Βέρα Ξηρουχάκη
Φωτογραφίες: EveryWomanGr


Στο EveryWoman.gr χαιρόμαστε όταν θέλεις να αναδημοσιεύσεις κάποιο post μας. Θα σε παρακαλούσαμε όμως να αναφέρεις πάντοτε την πηγή βάζοντας ένα link, ώστε να γνωρίσουν κι άλλοι το blog/magazine μας. Ευχαριστούμε πολύ.

Όλα τα posts του EveryWoman.gr αφορούν στις προσωπικές μας απόψεις και είναι γραμμένα σύμφωνα με το δικό μας γούστο. Στόχο έχουν να σε εμπνεύσουν για κάτι καινούργιο. Θα χαρούμε πολύ να μας στείλεις και δικές σου προτάσεις και ιδέες στα σχόλια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ: